Eerste indruk Opel Combo Tour

Eerste indruk Opel Combo Tour
Halve eeuw Opel GT
Het is precies vijftig jaar geleden dat Opel de eerste GT lanceerde. De compacte sportwagen was niet alleen bedoeld voor Europa, maar verwisselde ook in Amerika van eigenaar.

De Opel GT werd in 1968 gelanceerd met de leus Nur Fliegen ist schöner” (Alleen vliegen is mooier). Een klassieker was geboren, ook al bleef het model slechts 5 jaar in productie. Maar de GT vormt wel een belangrijke mijlpaal in de Opel-historie. Ter viering van het jubileum wordt er van 3 tot en met 5 mei een jubileumevenement gehouden tijdens Bodensee-Klassik in het Duitse Bregenz.

De GT 1900 was zeer populair vanaf zijn introductie. De topsnelheid bedroeg 185 km/u en de acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u was in 11,5 seconden voltooid – precies wat de kopers wensten. De achterwielen werden aangedreven via een handmatig te bedienen vierversnellingsbak. Europese klanten kozen vrijwel nooit voor de drietrapsautomaat, maar die was aan de overzijde van de Atlantische Oceaan bijzonder populair.  

Halve eeuw Opel GT

Voorafgaand aan de introductie van de GT liet Opel in 1965 al een conceptmodel zien, de Experimental GT. Dat was een tweezits sportwagen met een ranke koets, lange neus en als extra spannend detail klapkoplampen. De achterzijde was opmerkelijk kort. De vormgeving van de carrosserie werd vergeleken met een colaflesje. De eerste Duitse concept ooit was het werk van het team van ontwerper Erhard Schnell vanuit de splinternieuwe Styling Studio in Rüsselsheim.

Opel nam niet zelf de productie ter hand, maar besteedde dat uit aan het Franse Chausson/Brissonneau & Lotz. Die persten het plaatwerk, lasten de carrosserie, brachten de lak en de inrichting aan. Daarna ging de auto in wording naar Duitsland voor de aandrijflijn en het onderstel. De Opel GT was verkrijgbaar met meerdere motoren van 1,1 (60 pk) tot 1,9 liter (90 pk). Die laatste was goed voor een top van 185 km/h en een acceleratie naar 100 in 11,5 seconden. In vijf jaar tijd werden er in totaal 103.463 Opels GT verkocht.

In 1968 liepen de eerste Opel GT’s van de band. Dat was het orgelpunt van een project dat drie jaar eerder was aangevat met de onthulling van de concept Experimental GT tijdens het salon van Frankfurt van 1965. Het productiemodel had een vrij korte carrière: na 5 jaar zat het erop. Nochtans liet hij een blijvende indruk na en werd hij een icoon voor Opel. De Europese mini-Corvette, die was ontwikkeld op een Kadett-chassis, was verkrijgbaar met twee motoren, die de achterwielen aandreven: een 1.1 met 60 pk uit de Kadett en een 1.9 met 90 pk van de Rekord. De meeste klanten kozen voor die laatste. De GT 1900 haalde een topsnelheid van 185 km/u en sprintte van 0 naar 100/u in 11,5 seconden.

De eerste Opel GT rolde in 1968 van de productielijn, als een vroeg resultaat van Frans-Duitse samenwerking. Vanwege goede resultaten met eerdere projecten wendde Opel zich opnieuw tot carrosseriebedrijf Chausson/Brissonneau & Lotz. 

In het interieur vielen de kuipstoelen op, naast het driespaakstuurwiel en de ronde instrumenten. Het veiligheidsniveau was hoog. Opel had trouwens een cabrioprototype bedacht en een dieselversie, maar die kwamen nooit op de markt. De naam GT dook weer op van 2007 tot 2009 op een roadster, een kloon van de Saturn Sky van moederhuis General Motors. Maar die kon nooit de grote schoenen vullen van de oorspronkelijke GT. Die laatste viert van 3 tot 5 mei zijn vijftigste verjaardag tijdens de Bodensee-Klassik op de oevers van het gelijknamige meer. Hij zal trouwens ook de rest van zijn jubileumjaar deelnemen aan allerlei andere evenementen.


Zaandam at Twitter: