Inbreker met groot geldbedrag aangehouden

Inbreker met groot geldbedrag aangehouden
Inbreker met groot geldbedrag aangehouden
Oosterhout – Met behulp van cameratoezicht heeft de politie drie mannen aangehouden die verdacht worden van mishandeling van een andere man. Ze moesten blazen.

Op zaterdag 14 april 2018 om 3.50 uur werden verschillende politie-eenheden naar de Klappeijstraat gestuurd voor een vechtpartij. In die straat bleek een gewonde bewusteloze man te liggen. Omstanders wezen direct een verdachte aan die bij de mishandeling van dit slachtoffer betrokken was. De 18-jarige Oosterhouter werd aangehouden. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer. 

Van de medewerker van cameratoezicht kwam de melding dat er in de straat een tweede verdachte liep die, volgens de beelden, ook als verdachte in deze mishandeling aangemerkt kom worden. Deze 16-jarige Oosterhouter was snel gevonden en werd ook aangehouden. Hij probeerde zich nog te verzetten maar dat had niet veel effect. De opgeslagen beleden van het openlijk geweld werden naar de agenten ter plaatse verzonden. Toen bleke dat er nog een derde verdachte betrokken was bij de zaak. Op het moment dat de agenten deze derde verdachte in het vizier kregen probeerde deze nog te vluchten maar hij kon snel ingehaald worden. De 16-jarige verdachte uit Deurne werd ook aangehouden.

Utrecht – Vrijdagavond 13 april werd bij de Sowetobrug een jongen beroofd van zijn telefoon. De politie zoekt getuigen.

Rond 18.45 uur vond de beroving plaats. Een 14-jarige jongen uit Gouda werd onder bedreiging van een stroomstootwapen beroofd van zijn telefoon. De dader ging er vervolgens op de fiets vandoor in de richting van de Admiraal Helfrichlaan.  Het slachtoffer kon een automobilist aanspreken die de politie inschakelde. In de omgeving zochten agenten. Ook werd een Burgernetactie gestart. Dit leidde niet naar een verdachte. Signalement Het gaat om een jongen rond de 14/15 jaar oud met een licht getint uiterlijk. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en heeft zwart haar en bruine ogen. Hij droeg een zwarte jas, een grijze trainingsbroek van het merk Adidas en hij had een zwarte pet op. Hij reed op een grijze mannenfiets met terugtraprem en een dubbele standaard. Getuigen en/of mensen die meer informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Utrecht Stad via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Melden kan ook online via onderstaand tipformulier.


Zaandam at Twitter: