Albert Heijn mag toeslagen niet afbouwen

Albert Heijn mag toeslagen niet afbouwen
Albert Heijn mag toeslagen niet afbouwen
Ook bij een verlenging van de arbeidsovereenkomst moet schriftelijk worden aangezegd. Dat oordeelt het Hof Den Haag in een op zaterdag 7 april gepubliceerd arrest. Advocaat Dico Bogerd reageert hier op dit arrest.

De kantonrechter heeft op 12 april 2018 geoordeeld dat Albert Heijn persoonlijke toeslagen van overgenomen werknemers niet mag afbouwen. Ook moeten die toeslagen verhoogd worden met de cao-loonsverhogingen.

Dat bepaalde de kantonrechter in een zaak van FNV tegen Albert Heijn over overgenomen werknemers die bij franchisenemers een hoger loon hadden dan het cao-loon. De door Albert Heijn gehanteerde mandjesvergelijking, waarbij het loon van die werknemers via een persoonlijke toeslag wordt aangevuld tot het loon dat ze bij de franchisenemer hadden, is niet in overeenstemming met de wet.

De situatie zoals die zich hier voordeed komt regelmatig voor. De formule, in dit geval AH, neemt een winkel over van een franchisenemer inclusief het personeel. Die overname van personeel is juridisch gezien een overgang van onderneming, aldus Dico Bogerd, arbeidsrechtsadvocaat bij BVD advocaten. In dat geval gaan alle arbeidsvoorwaarden die de werknemers hadden over op de overnemende partij, dus AH.

Wat regelmatig voorkomt is dat de werknemers bij de franchisenemer meer verdienen dan op grond van de cao verplicht is. In dit geval was dat ook zo. AH heeft vervolgens de medewerkers het loon conform cao aangeboden en via een persoonlijke toeslag het loon aangevuld tot het oude niveau. Echter, deze persoonlijke toeslag werd niet verhoogd met loonsverhogingen op grond van de cao en werd ook afgebouwd. Daar gaat het mis. De arbeidsvoorwaarden bij AH zijn dan immers minder dan bij de franchisenemer. De kantonrechter geeft dan ook aan dat dit niet is toegestaan op grond van de rechtspraak die het Europese Hof heeft gewezen..

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Gebruiksvoorwaarden en Privacy Statement

ZAANDAM – Albert Heijn mag toeslagen voor werknemers van overgenomen franchisebedrijven niet afbouwen.

Dat meldt DeBeurs.nl op basis van een uitspraak van de kantonrechter in Zaanstad naar aanleiding van een rechtszaak die FNV had aangespannen tegen de supermarktketen.

Albert Heijn koopt regelmatig supermarkten van franchisenemers, inclusief personeel. Omdat deze ‘nieuwe’ medewerkers soms meer verdienen dan de cao van hun collega’s, zet Albert Heijn dat overschot om in een persoonlijke toeslag. Bij iedere loonsverhoging volgens de cao, trekt de keten een bedrag van die toeslag af.

Die werkwijze, ook wel mandjesvergelijking genoemd, is volgens de kantonrechter in strijd met Europese wetgeving en wordt daarom verboden. Toch worden niet alle eisen van FNV ingewilligd. De vakbond wilde dat Albert Heijn alle werknemers die sinds 2011 te maken hebben gehad met mandjesvergelijking de achterstallige toeslagen alsnog uitbetaalt. De rechter stemde daar niet mee in, omdat de omstandigheden per personeelslid te veel verschilden voor zo’n collectieve vordering.

Volgens Dico Bogerd, arbeidsrechtadvocaat bij BVD advocaten, komt de situatie die zich in dit geval voordeed regelmatig voor.  ‘Die overname van personeel is juridisch gezien een overgang van onderneming’, aldus Bogerd. ‘In dat geval gaan alle arbeidsvoorwaarden die de werknemers hadden over op de overnemende partij, dus AH.’ Wat regelmatig voorkomt is dat de werknemers bij de franchisenemer meer verdienen dan op grond van de cao verplicht is. In dit geval was dat ook zo. AH heeft vervolgens de medewerkers het loon conform cao aangeboden en via een persoonlijke toeslag het loon aangevuld tot het oude niveau. Echter, deze persoonlijke toeslag werd niet verhoogd met loonsverhogingen op grond van de cao en werd ook afgebouwd. Daar gaat het mis. De arbeidsvoorwaarden bij AH zijn dan immers minder dan bij de franchisenemer.’

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Gebruiksvoorwaarden en Privacy Statement


Zaandam at Twitter: