Dief maakt geld buit bij gewapende overval Zaandam

Internetredactie5 aug. 2018Op een telecomwinkel op de A.F. Savornin Lohmanstraat is zaterdagmiddag een overval gepleegd. De eigenaar van de winkel werd bedreigd met een mes, waarna er geld is buitgemaakt.

De overvaller kwam samen met een vrouw even na half vier de winkel binnen. Terwijl de vrouw aan het rondkijken was, vroeg de overvaller of de eigenaar geld kon wisselen. Toen deze het geld tevoorschijn haalde, werd hij bedreigd met een mes.

Nadat de eigenaar het geld overhandigde is de man ervandoor gegaan. De vrouw heeft vermoedelijk de winkel al verlaten op het moment dat de overval aan de gang was.

Dief maakt geld buit bij gewapende overval in Zaandam

De eigenaar van de winkel zag de overvaller achterin een Citroën C3 stappen met een Italiaans kentekenplaat die vervolgens richting de Peperstraat reed.

Mensen die iets gezien hebben in de buurt van de overval worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Zaandam – Zaterdagmiddag werd een telecomwinkel op de A.F. de Savornin Lohmanstraat overvallen. Rond 15.40 uur kwamen een man en een vrouw de winkel binnen. Terwijl de vrouw aan het rondkijken was, wilde de man geld wisselen.

Toen de eigenaar geld tevoorschijn haalde werd hij bedreigd met een mes door de overvaller. Nadat er geld was buit gemaakt ging de man er vandoor. De vrouw heeft vermoedelijk tijdens de overval de winkel verlaten. De eigenaar ging achter de overvaller aan en zag hem achter in een Citroen C3 stappen met een Italiaans kenteken. Onduidelijk is of de vrouw ook in de auto zat. De auto reed weg in de richting van de Peperstraat.

De politie wil graag in contact komen met mensen die zaterdagmiddag op of in de omgeving van de A.F. de Savornin Lohmanstraat iets verdacht hebben gezien of die de Citroen C3 hebben zien rijden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Door een update in de beveiliging van www.politie.nl zult u binnenkort deze website niet meer kunnen bezoeken, omdat u een verouderde browser gebruikt.


Zaandam at Twitter: