Vrachtwagen op zijn kant, A8 bij Zaandam afgesloten

Een vrachtwagen is vanmiddag gekanteld bij een ongeval op de verbindingsweg van de A8 naar de A10. Een traumahelikopter is op de weg geland om assistentie te verlenen.

De vrachtwagen tolde en kantelde midden op de rijbaan. De twee inzittenden, de chauffeur en bijrijder, raakten gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen zat enige tijd bekneld.

Door het ongeval is de weg richting de Coentunnel vanaf de A8 enige tijd afgesloten geweest. Het gaat om een eenzijdig ongeval.

De toerit van de A8 naar de A10 West bij de Coentunnel bij Zaandam is donderdagmiddag enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een gekantelde vrachtwagen. Deze sloeg om nadat de chauffeur de vangrail raakte.

Twee gewonden door gekantelde vrachtwagen Coenplein

Vanaf de #A8 kan je voorlopig niet naar de #A10 West. Je moet omrijden omdat er een vrachtwagen op zijn kant op de weg ligt. De traumahelikopter staat ook op de weg. pic.twitter.com/jNehuO8oRt

Rond 18.00 uur is begonnen met het bergen van de vrachtwagen. Tijdens het bergen is gebleken dat het asfalt dusdanig beschadigd is, dat het gerepareerd moet worden. Ook de vangrail moet voor een deel worden vervangen. Dit gaat volgens Rijkswaterstaat tot in de nacht duren.

AMSTERDAM – Op de verbindingsweg van de A8 naar de A10 West is donderdagmiddag een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur en de bijrijder zijn hierbij gewond geraakt.

Een traumaheli kwam ter plaatse maar die is inmiddels weer vertrokken. De gewonde chauffeur bijrijder zijn afgevoerd per ambulance.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie meldt dat het ingesloten verkeer nu langs de vrachtwagen gelaten wordt en ook de wisselbuis is opengesteld.


Zaandam at Twitter: