Fietser overlijdt na aanrijding in Zaandam

Fietser overlijdt na aanrijding in Zaandam
Dodelijk verkeersongeval
Bij een ongeluk op de N203 ter hoogte van de kruising met de Havenstraat in Zaandam is donderdagvond een fietser om het leven gekomen.

De weg was door het ongeluk deels afgesloten voor verkeer. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Het slachtoffer kwam vermoedelijk uit de richting Oud Zaenden en fietste rond 19.55 op de Havenstraat. Op de kruising met de Provincialeweg werd hij geschept door een personenauto die vanuit de richting van de Den Uylweg kwam en richting het centrum reed. 

Fietser komt om het leven bij verkeersongeval, op de kruising Havenstraat/Provincialeweg in Zaandam. Na aanrijding met auto. VOA politie onderzoekt toedracht. Morgen mogelijk meer informatie.

De fietser raakte ernstig gewond, werd nog gereanimeerd, maar overleed op het kruispunt. De bestuurder van de auto, een 55-jarige Amsterdammer, kreeg glassplinters in zn gezicht. Hij is op de plek van het ongeluk behandeld door ambulancepersoneel.

Zaandam – Op donderdagavond vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Provincialeweg en de Havenstraat in Zaandam waarbij een 79-jarige man uit Zaandam dodelijk gewond raakte.

ZAANDAM – De fietser die gisteravond op een kruispunt in Zaandam bij een aanrijding om het leven kwam, is een 79-jarige man uit Zaandam.

Omstreeks 19.55 uur reed een 55-jarige Amsterdammer in een personenauto over de Provincialeweg. Hij kwam vanuit de richting Den Uylweg en ging in de richting van het centrum. Op de kruisende weg, de Havenweg, kwam het slachtoffer aangereden op een fiets. Hij kwam vermoedelijk vanuit de richting Oud Zaenden. Op de kruising vond een aanrijding plaats tussen beide voertuigen. De fietser raakte ernstig gewond. Ondank reanimatie overleed hij ter plaatse. De bestuurder van de auto kreeg glassplinters in zijn gezicht. Hij kon ter plaatse worden behandeld.

De politie is op zoek naar getuigen van het verkeersongeval. Vragen die de politie heeft zijn onder anderen welke verkeerslichten op rood en/of op groen stonden en welke weg het slachtoffer precies heeft genomen. De politie in Zaandam is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Op de plaats van het ongeval zijn veel passanten geconfronteerd met de gevolgen van de aanrijding. De politie adviseert mensen die behoefte hebben aan slachtofferhulp om contact op te nemen met de politie. Ook hiervoor kan gebeld worden met 0900-8844.


Zaandam at Twitter: