Agressief duo laat man (52) bewusteloos achter in Zaandam

Agressief duo laat man (52) bewusteloos achter in Zaandam
Politie geeft beelden vrij van mishandeling in Zaandam
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

ZAANDAM – De politie is op zoek naar een jonge man en een vrouw die in januari een 52-jarige man zwaar mishandeld hebben bij een flat aan de Vermiljoenweg in Zaandam. Het duo sloeg de man bewusteloos en liet hem vervolgens hulpeloos achter. De politie heeft beelden van de daders verspreid via het tv-programma Opsporing Verzocht.

Op de beelden is te zien hoe de man iets na 20.30 uur komt aanlopen vanaf de Noordsterweg. Onder bedreiging van het vuurwapen, opent de medewerkster de kassalade. In de tussentijd is haar collega achterin aan het schoonmaken. Wanneer de overvaller in de gaten krijgt dat er nog iemand aanwezig is, wordt ook zij bedreigd met het vuurwapen.

Overval Esso Kerkstraat Wormerveer in Opsporing verzocht

Het slachtoffer stond in het portiek van de flat te wachten op een vriend, toen hij merkte dat naast hem twee mannen en een vrouw ruzie hadden met een andere vrouw in een auto. Toen hij de kemphanen aansprak met "doe eens rustig, er is al genoeg ellende in de wereld" keerden de daders die in de video te zien zijn zich tegen hem. 

De overvaller ging er vandoor met geld en sigaretten. Mogelijk heeft iemand naderhand gezien dat een persoon over veel pakjes sigaretten beschikte van de merken L&M, Chesterfield en Lucky Strike.

Eerst rijdt de vrouw met haar fiets tegen hem aan, vervolgens slaat de man hem met één klap knock-out. Het slachtoffer blijft bewusteloos achter, waarna het stel snel wegfietst. Iets later keren ze nog kort terug, mogelijk om te zien of de man nog leeft. Als hij niet reageert, vertrekken ze weer.

De politie roept mensen op om contact op te nemen als ze de man en/of vrouw herkennen of meer weten over deze mishandeling. 

Bent u niet in de gelegenheid om naar de uitzending te kijken? Na de uitzending staan alle foto’s, teksten, bewakingsbeelden en de uitgezonden items op de site. Ook op de Facebookpagina vindt u meer informatie. Heeft u tips? Neemt u dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.