Politie zoekt naar derde verdachte schietincident Zaandam

Een arrestatieteam van de politie heeft gistermiddag in Amsterdam een 27-jarige verdachte opgepakt. De man zou bij twee schietpartijen betrokken zijn.

De eerste schietpartij vond plaats in het centrum van Zaandam. Toen het slachtoffer bij het ziekenhuis aan kwam, werd hij opnieuw onder vuur genomen. De politie had uiteindelijk drie verdachten op het oog.

Naast de 27-jarige man zijn ook de twee andere verdachten aangehouden. Een van hen zat in Suriname, maar besloot zich na overleg met zijn advocaat te melden. Hij is op Schiphol aangehouden. De derde man meldde zich op een politiebureau. 

Verdachte schietpartij Zaans ziekenhuis geeft zich aan

Het 19-jarige slachtoffer is buiten levensgevaar en ligt nog in het ziekenhuis.Ook hij is aangemerkt als verdachte in het onderzoek en inmiddels aangehouden omdat hij geschoten zou hebben op de Burcht in het centrum van Zaandam.

Een van de verdachten van het neerschieten van een 19-jarige Zaandammer heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om de 24-jarige Gilano H. De medeverdachte, H.s oudere broer Giovanni (32), is nog voortvluchtig.

De broers worden ervan verdacht afgelopen weekeinde tot twee keer toe het vuur te hebben geopend op het slachtoffer. Eerst gebeurde dat op de Burcht in het centrum van Zaandam. Later werd de man beschoten bij de ingang van het Zaans Medisch Centrum, waar hij zich wilde laten behandelen. De schutter liep daar volgens NH Nieuws al schietend de draaideur in.

Na de schietpartij loofde de politie een beloning uit van 15.000 euro voor tips die zouden leiden tot aanhouding van de broers. Gisteren werden fotos vrijgegeven van de twee. Wanneer Gilano zichzelf bij de politie meldde, is niet bekendgemaakt. Hij wordt nu door de politie verhoord. Verder zit hij in volledige beperking. Dat betekent dat hij met niemand contact mag hebben, behalve met zijn advocaat.