Voor ernstige mishandeling op Vermiljoenweg Zaandam gezocht duo opgepakt

Voor ernstige mishandeling op Vermiljoenweg Zaandam gezocht duo opgepakt
Agressief duo laat man (52) bewusteloos achter in Zaandam
Op 4 december 2017 werd het Esso-tankstation aan de Kerkstraat in Wormerveer overvallen. Twee jonge medewerkers werden onder schot gehouden door de dader.

Op de beelden is te zien hoe de man iets na 20.30 uur komt aanlopen vanaf de Noordsterweg. Onder bedreiging van het vuurwapen, opent de medewerkster de kassalade. In de tussentijd is haar collega achterin aan het schoonmaken. Wanneer de overvaller in de gaten krijgt dat er nog iemand aanwezig is, wordt ook zij bedreigd met het vuurwapen.

Politie geeft beelden vrij van mishandeling in Zaandam

De overvaller ging er vandoor met geld en sigaretten. Mogelijk heeft iemand naderhand gezien dat een persoon over veel pakjes sigaretten beschikte van de merken L&M, Chesterfield en Lucky Strike.

Op 27 mei (kort na middernacht) wordt er brand gesticht bij een kringloopwinkel aan de Energiestraat. Hierdoor worden er ook diverse andere bedrijven – die in hetzelfde pand zitten – gedupeerd. Op bewakingsbeelden is te zien dat er een bestelbus aan komt rijden. Twee onbekende personen stappen uit en vertrekken weer nadat de brand is aangestoken. 

De dader heeft een donkergetinte huidskleur en is zon 1.90 meter lang. Op het moment van de overval droeg hij opvallend gestreepte sportschoenen en een zwart regenpak met reflecterende strepen.

Bent u niet in de gelegenheid om naar de uitzending te kijken? Na de uitzending staan alle foto’s, teksten, bewakingsbeelden en de uitgezonden items op de site. Ook op de Facebookpagina vindt u meer informatie. Heeft u tips? Neemt u dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wie heeft de persoon op de beelden in de omgeving van het tankstation gezien? Meld dat via Opsporing Verzocht.

ZAANDAM – De politie is op zoek naar een jonge man en een vrouw die in januari een 52-jarige man zwaar mishandeld hebben bij een flat aan de Vermiljoenweg in Zaandam. Het duo sloeg de man bewusteloos en liet hem vervolgens hulpeloos achter. De politie heeft beelden van de daders verspreid via het tv-programma Opsporing Verzocht.

Het slachtoffer stond in het portiek van de flat te wachten op een vriend, toen hij merkte dat naast hem twee mannen en een vrouw ruzie hadden met een andere vrouw in een auto. Toen hij de kemphanen aansprak met "doe eens rustig, er is al genoeg ellende in de wereld" keerden de daders die in de video te zien zijn zich tegen hem. 

Eerst rijdt de vrouw met haar fiets tegen hem aan, vervolgens slaat de man hem met één klap knock-out. Het slachtoffer blijft bewusteloos achter, waarna het stel snel wegfietst. Iets later keren ze nog kort terug, mogelijk om te zien of de man nog leeft. Als hij niet reageert, vertrekken ze weer.

De politie roept mensen op om contact op te nemen als ze de man en/of vrouw herkennen of meer weten over deze mishandeling.