Winkels uren dicht na plofkraak in Zaandam

Winkels uren dicht na plofkraak in Zaandam
Plofkraak winkelcentrum Vermiljoenweg in Zaandam
Twee daders zijn nog voortvluchtig. Direct na de kraak zijn vermoedelijk twee personen in donkere kleding weggereden op een scooter in de richting van het Prins Bernardplein. De omgeving is afgezet en een aantal winkelpanden zijn ontruimd. De politie doet samen met de Explosieven Opruimingsdienst onderzoek naar een mogelijk niet afgegaan explosief. Of er iets is buitgemaakt is onbekend.

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen Inter Visual Studio / Pascal Fielmich Plofkraak winkelcentrum Vermiljoenweg in Zaandam 19-11-2018, 08:20 | Van de redactie Een geldautomaat in het winkelcentrum aan de Vermiljoenweg in Zaandam is vanochtend rond 5.30 uur het doelwit geweest van een plofkraak. 

Direct na de kraak zijn vermoedelijk twee personen in donkere kleding weggereden op een scooter in de richting de Weer en vervolgens richting de Koningin Julianaweg. De omgeving is afgezet en een aantal winkelpanden zijn ontruimd. De politie doet samen met de Explosieven Opruimingsdienst onderzoek naar een mogelijk niet afgegaan explosief. Of er iets is buitgemaakt is onbekend.

Er is veel schade ontstaan; een nabijgelegen winkel stond vol rook. Ook moest de parkeerplaats voor het winkelcentrum worden afgesloten.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u vanochtend rond 05.15 uur iets gezien in de Vrieschgroenstraat of in de omgeving dat te maken kan hebben met deze plofkraak? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De politie heeft met een helikopter naar de daders gezocht. Of de daders zijn opgepakt, is nog niet bekend.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Bij de automaat werd nog een explosief aangetroffen. De EOD heeft dit explosief op een andere plek tot ontploffing gebracht.