Zes gewonden bij frontale botsing op A7 in Zaandam – RTV Zaanstreek

Zes gewonden bij frontale botsing op A7 in Zaandam - RTV Zaanstreek
Spookrijder veroorzaakt ongeluk op A7, vier mensen raken gewond
Op de A7 ter hoogte van Zaandam zijn vannacht rond 05.00 uur een spookrijder in een personenauto en een busje op elkaar gebotst. Daarbij zijn vier gewonden gevallen. De spookrijder, een 39-jarige man uit Amsterdam, had gedronken en is aangehouden.

Het busje sloeg over de kop, ging over de vangrail en landde op de rijbaan voor de andere richting. De twee mensen die bij hem op de achterbank zaten, een man van 45 uit Amsterdam en een vrouw van 43 zonder vaste woon- of verblijfplaats, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersdrama door spookrijder met slok op: vier gewonden

Ook de twee mensen in het busje zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw uit Purmerend die op de passagiersstoel zat, is er het slechtst aan toe. Zij heeft in ieder geval ernstig beenletsel, zegt een woordvoerder van de politie.

Zes gewonden bij groot ongeluk op A7

De spookrijder is aangehouden voor onder meer rijden onder invloed. Hij is op het politiebureau in Zaandijk. Eerder waren er berichten over zes gewonden, maar de spookrijder en de passagier naast hem, een 20-jarige man uit Zaandam, bleven ongedeerd.

De weg tussen Zaandam en Hoorn was urenlang helemaal dicht. Richting Hoorn is de weg inmiddels weer vrij.

Het ongeluk gebeurde rond 5.00 uur, toen de spookrijder in zijn personenauto op een bestelbus botsten. Het laatst genoemde voertuig sloeg over de kop en kwam op de andere rijbaan terecht.

De bestuurder van de bestelbus was een veertigjarige Beverwijker, zijn passagier een vrouw uit Purmerend. Beiden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ook twee passagiers van de spookrijder zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 45-jarige man uit Amsterdam en een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De snelweg was na het ongeluk tot ongeveer 9.00 uur in beide richtingen dicht. Rijkswaterstaat voert nog wel herstelwerkzaamheden uit aan de vangrail. Vanuit Hoorn is daarom de linkerrijstrook nog enige tijd dicht.