Zes gewonden bij botsing A7 Zaandam – NOS

Zes gewonden bij botsing A7 Zaandam - NOS
Verkeersdrama door spookrijder met slok op: vier gewonden
Op de A7 ter hoogte van Zaandam zijn vannacht rond 05.00 uur een spookrijder in een personenauto en een busje op elkaar gebotst. Daarbij zijn vier gewonden gevallen. De spookrijder, een 39-jarige man uit Amsterdam, had gedronken en is aangehouden.

Het busje sloeg over de kop, ging over de vangrail en landde op de rijbaan voor de andere richting. De twee inzittenden zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw uit Purmerend die op de passagiersstoel zat, is er het slechtst aan toe. Zij heeft in ieder geval ernstig beenletsel, zegt een woordvoerder van de politie.

De snelweg was na het ongeluk tot ongeveer 9.00 uur in beide richtingen dicht. Rijkswaterstaat voert nog wel herstelwerkzaamheden uit aan de vangrail. Vanuit Hoorn is daarom de linkerrijstrook nog enige tijd dicht.

De spookrijder en de man naast hem, een 20-jarige Zaandammer, bleven ongedeerd. Wel raakten de twee mensen op de achterbank gewond. Het gaat om een man van 45 uit Amsterdam en een vrouw van 43 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ook twee passagiers van de spookrijder zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 45-jarige man uit Amsterdam en een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Spookrijder zorgt voor chaos op A7 | Binnenland

De spookrijder is aangehouden voor onder meer rijden onder invloed. Hij is op het politiebureau in Zaandijk.

De weg tussen Zaandam en Hoorn was urenlang helemaal dicht. Richting Hoorn is de weg inmiddels weer vrij.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

ZAANDAM – Een spookrijder heeft afgelopen nacht een ernstig ongeval veroorzaakt op de A7 bij Zaandam. De 39-jarige man uit Amsterdam botste met zijn auto op een busje dat richting Zaandam reed. De bestuurder van het busje, een man (45) uit Beverwijk, raakte gewond. De bijrijder, een vrouw uit Purmerend, raakte ernstig gewond.