Spookrijder zorgt voor chaos op A7 | Binnenland – Telegraaf.nl

Spookrijder zorgt voor chaos op A7 | Binnenland - Telegraaf.nl
Spookrijder zorgt voor chaos op A7 | Binnenland
Op de A7 ter hoogte van Zaandam zijn vannacht rond 05.00 uur een spookrijder in een personenauto en een busje op elkaar gebotst. Daarbij zijn vier gewonden gevallen. De spookrijder, een 39-jarige man uit Amsterdam, had gedronken en is aangehouden.

Het busje sloeg over de kop, ging over de vangrail en landde op de rijbaan voor de andere richting. De twee inzittenden zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw uit Purmerend die op de passagiersstoel zat, is er het slechtst aan toe. Zij heeft in ieder geval ernstig beenletsel, zegt een woordvoerder van de politie.

De snelweg was na het ongeluk tot ongeveer 9.00 uur in beide richtingen dicht. Rijkswaterstaat voert nog wel herstelwerkzaamheden uit aan de vangrail. Vanuit Hoorn is daarom de linkerrijstrook nog enige tijd dicht.

De spookrijder en de man naast hem, een 20-jarige Zaandammer, bleven ongedeerd. Wel raakten de twee mensen op de achterbank gewond. Het gaat om een man van 45 uit Amsterdam en een vrouw van 43 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De spookrijder is aangehouden voor onder meer rijden onder invloed. Hij is op het politiebureau in Zaandijk.

Het ongeluk gebeurde rond 5.00 uur, toen de spookrijder in zijn personenauto op een bestelbus botsten. Het laatst genoemde voertuig sloeg over de kop en kwam op de andere rijbaan terecht.

De weg tussen Zaandam en Hoorn was urenlang helemaal dicht. Richting Hoorn is de weg inmiddels weer vrij.

De bestuurder van de bestelbus was een veertigjarige Beverwijker, zijn passagier een vrouw uit Purmerend. Beiden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

ZAANDAM – Een spookrijder heeft afgelopen nacht een ernstig ongeval veroorzaakt op de A7 bij Zaandam. De 39-jarige man uit Amsterdam botste met zijn auto op een busje dat richting Zaandam reed. De bestuurder van het busje, een man (45) uit Beverwijk, raakte gewond. De bijrijder, een vrouw uit Purmerend, raakte ernstig gewond.

De spookrijder werd na controle in het ziekenhuis aangehouden voor rijden onder invloed. Hoeveel hij had gedronken is nog niet duidelijk.

In de auto van de spookrijder zaten nog drie personen. Twee daarvan zaten op de achterbank en raakten ook gewond: een man van 45 uit Amsterdam en een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. De bijrijder van de verdachte, een man (20) uit Amsterdam, liep geen letsel op.

De snelweg werd tussen knooppunt Zaandam en afslag Zaanstad-t Kalf in beide richtingen afgesloten. Rond 8.45 uur ging de weg weer open.

a7zaandamUpdated Gisteren, 11:03Gisteren, 06:48 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S31 mrt.Massale vechtpartij in bruiloftsstoet31 mrt.Auw! Sexy modellen in het nauw30 mrt.Vrouw radeloos na catastrofale fout30 mrt.Dan breekt de oorlog uitGerelateerde artikelen10:45BuitenlandNaakte agent vangt eveneens naakte voortvluchtige09:00BinnenlandZeer serieuze tip bij zoektocht Marjo Winkens31 mrt.BinnenlandJongen (17) neergestoken na grote vechtpartij Amsterdam31 mrt.BinnenlandRamptoerisme hindert politie in Haags centrum31 mrt.BuitenlandMan steekt vier mensen neer, klopjacht naar dader31 mrt.BinnenlandDode door eenzijdig ongeval KollumerzwaagDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.