Treinverkeer urenlang stil tussen Zaandam en Purmerend Overwhere – RTV Zaanstreek

ZAANDAM – Het treinverkeer tussen Zaandam en Purmerend Overwhere heeft maandagochtend enkele uren stilgelegen. Dit was het gevolg van een defecte trein.

De getroffen trein strandde vlakbij de spoorbrug die de Zaanoevers met elkaar verbindt. De inzittenden konden op de Westzijde in bussen stappen op weg naar hun bestemming. De NS zette in de tussentijd bussen in tussen stations Zaandam, Kogerveld, Weidevenne, Purmerend en Overwhere. Uiteindelijk heeft de storing tot ongeveer half twaalf geduurd. Ook het verkeer op de N203 liep vertraging op, omdat de spoorwegovergang aldaar tijdelijk dicht bleef.Foto: Inter Visual Studio

De trein staat op de spoorbrug over de Zaan, bij appartementencomplex De Dikkert en de Texelstraat. Na 77 minuten werd gestart met het evacueren van de reizigers via de spoordijk naar de Westzijde.

Tussen Zaandam en Purmerend Overwhere rijden er geen treinen tot tenminste 11.00 uur. De reizigers zullen met bussen worden vervoerd. ProRail incidentenbestrijding en overheidshulpdiensten begeleiden daarbij in verband met ‘de slechte bereikbaarheid’.