KPN-storing in regio Zaandam zorgt voor problemen bij tienduizend klanten – NU.nl

KPN-storing in regio Zaandam zorgt voor problemen bij tienduizend klanten - NU.nl
Telefoon-, pin- en internetstoring in Noord-Holland voorbij
De storing wordt veroorzaakt door een breuk in een kabel en geeft problemen in Zaandam, Assendelft, Krommenie en Purmerend.

Een KPN-woordvoerder laat weten dat twee glasvezelkabels zijn beschadigd door een smeulende elektriciteitskabel die in dezelfde geul lag. “We zijn begonnen met de voorbereidingen van herstelwerkzaamheden.”

Het bedrijf zegt dat de werkzaamheden dinsdag van 18.30 uur tot 21.00 uur zullen duren. “We verwachten gedurende die periode geleidelijk herstel.”

Telefoons werken niet of matig, PIN-verkeer ligt er grotendeels uit, digitale tv via KPN is op zwart, internetverbindingen doen het niet meer…

In de regio Zaanstreek-Waterland is er een storing van het KPN-netwerk. De telecomaanbieder verwacht dat telefoonverkeer, tv, internet en mobiel bereik rond 21:00 weer hersteld zijn. Eerder meldde KPN dat om 19:30 alles weer zou werken.

Volgens KPN begon de storing om 12:30. Op de website van KPN (als je die kan bereiken) kan je postcode en huisnummer invullen, je kan je daar ook opgeven voor een bericht op het moment dat de storing voorbij is.