Basisschooljuf Zaandam op non-actief na klachten over lijfstraffen – NRC

Basisschooljuf Zaandam op non-actief na klachten over lijfstraffen - NRC
Nederlandse juf slaat kinderen met stokken en laat ze van vloer eten, ouders woest
Ouders van kinderen uit groep 3 klaagden dat de juf leerlingen uit de klas kleineert, met een stok slaat en als een hond van de grond laat eten.

Dylan Metselaar 22 oktober 2019 om 9:43 Leestijd 1 minuut Rugzakken op een basisschool. De school op deze foto is niet die in Zaandam. Foto Kees van de Veen Een juf van groep 3 van basisschool De Voorzaan in Zaandam is op non-actief gezet na klachten over lijfstraffen. Dat meldt de regionale nieuwssite NH Nieuws dinsdag. Volgens de nieuwssite heeft de leerkracht dit schooljaar kinderen gekleineerd, met een stok geslagen en als een hond van de grond laten eten. De onderwijsorganisatie Zaan Primair waaronder de basisschool valt, laat een extern onderzoeksbureau onderzoeken of de beschuldigingen kloppen, is te lezen op de website van de school.

Juf van basisschool op non-actief na klachten over lijfstraffen

De basisschool en onderwijsorganisatie waren dinsdagochtend niet bereikbaar voor NRC. Tegen NH Nieuws zegt voorzitter Brigit Schumacher: We zijn echt geschrokken van deze klachten.. De juf zou al jarenlang lesgeven aan verschillende groepen op de basisschool. Volgens Schumacher hebben de klachten, die halverwege september zijn ingediend door tien ouders, alleen betrekking op het huidige schooljaar.

Volgens NH Nieuws lopen door de klachten de gemoederen tussen ouders op het schoolplein inmiddels torenhoog op. Ook voorstanders van de juf laten stevig van zich laten horen. Halverwege oktober moest de politie er nog aan te pas komen, omdat meerdere ouders met elkaar op de vuist gingen.

Een anonieme ouder zegt tegen NH Nieuws dat de juf kinderen die op hun stoel wiebelen op hun knieën op de grond laat zitten. Ze zou kinderen ook klassikaal uitlachen, naar ze schreeuwen, met stokken op hun hoofd slaan en kinderen tijdens pauzes alleen op de wc laten eten.

De basisschool schrijft op zijn site dat alle betrokkenen inmiddels zijn gehoord, maar het onderzoek is op dit moment zeker nog niet afgerond. De school verwacht de resultaten en verdere voornemens om rust en veiligheid weer te garanderen half november naar buiten te brengen.

Het onderzoek is gestart nadat tien ouders van kinderen in groep 3 hebben geklaagd. Volgens de ouders worden de kinderen gekleineerd en geslagen met een stok. Ook zouden ze soms hun lunch van de grond moeten opeten.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.