Ook laatste verdachte dubbele moord Zoetermeer op vrije voeten

LEES OOK: Liquidatie René en Renéetje van Doorn gefilmd door bewakingscamera

Dna gevonden in zaak moord vader en zoon

Het onderzoek naar de liquidatie in Zoetermeer van vader en zoon Van Doorn op 25 april dit jaar, loopt moeizaam. Het motief is nog steeds onduidelijk en vandaag moet het openbaar ministerie de derde verdachte in de zaak vrijlaten. Het bewijs tegen de drie is te dun. Ze blijven wel verdachte.

Dan is er de telefoon van Achraf el B. Die straalde in de nacht van 23 op 24 april een zendmast aan in Amsterdam, vlakbij de plek waar de defecte vluchtwagen van de schutter en zijn handlanger was gestolen.

in Rotterdam probeerde de vluchtauto in brand te steken. De schutters verruilden na de moorden hun BMW voor een andere auto. De BMW lieten ze brandend achter in een woonwijk Zoetermeer. In de auto is later het vermoedelijke moordwapen teruggevonden.

Gestolen auto Tegen Achraf el B. ligt er het feit dat zijn telefoon in de nacht van 23 op 24 april in verbinding stond met een gsm-mast in Amsterdam. Dat was niet ver van de plek waar de auto is gestolen die op 25 april als vluchtauto is ingezet. El B. was door de rechter al snel na zijn arrestatie op vrije voeten gesteld omdat deze het bewijs niet toereikend vond.

In de onderzoeken naar liquidaties komt steeds meer het beeld naar voren dat een opdrachtgever een ’liquidatiemakelaar’ inschakelt, die uitvoerders regelt. Zo is de relatie tussen de uitvoerders en de opdrachtgever lastig aan te tonen.Den Haag – In het onderzoek naar de geruchtmakende liquidatie van een vader en een zoon in april in Zoetermeer, heeft justitie een nieuw dna-spoor ontdekt. Een mogelijke doorbraak in een onderzoek vol tegenvallers.bekend dat alleen Amsterdammer Achraf M. nog vastzit voor de dubbele moord op vader René (49) en zoon Reneetje van Doorn (23), op 25 april dit jaar in Zoetermeer. Vandaag zal ook hij worden vrijgelaten.

Vader en zoon Van Doorn werden opgewacht op een industrieterrein aan de Edisonstraat in Zoetermeer. Ze werden in hun auto doodgeschoten.

Gsm-antenne In september zijn Amsterdammers Achraf M. (26) en Achraf el B. (26) opgepakt. De politie stelt dat M. in een Skoda reed die op de dag voor de aanslag samen met de BMW waarin de schutter zat, vanuit Amsterdam naar Zoetermeer is gereden. Verder maakte de telefoon van M. op de ochtend van de moorden contact met een gsm-antenne in Zoetermeer.

Achraf el B. mocht daags na zijn arrestatie gaan van de rechter-commissaris die het bewijs voor zijn betrokkenheid toch te dun vond. Achraf M. zou vrijdag voor de rechter verschijnen in een pro forma zitting, maar het OM maakt vandaag bekend dat het de dagvaarding zelf intrekt. Volgens het OM is er vooralsnog te weinig bewijs dat M. wist dat hij met zijn hulp een liquidatie faciliteerde.In september hield de politie kort na elkaar twee Amsterdammers aan. M. was een van hen. Volgens De Telegraaf zou hij samen met de auto waar de schutter in reed, de dag voor de liquidatie, van Amsterdam naar Zoetermeer zijn gereden.Moordwapen Het nu gevonden dna zat volgens De Telegraaf op een broek die in de vluchtauto lag. Deze auto is gevonden in Rotterdam. Het OM vermoedt dat dit dna van de schutter is. Ook het vermoedelijke moordwapen is gevonden. Dat wordt momenteel onderzocht op sporen.
Lees meer: Twee doden bij schietpartij Rotterdam (UPDATE3)

Zoetermeer at Twitter: