Uitvaart Kees te Gussinklo donderdag in Zoetermeer

Geheel onverwacht overleed oud-supporterscoördinator Kees te Gussinklo op 64-jarige leeftijd.

Te Gussinklo stond nog volop in het leven. Hij was medewerker van Radio Den Haag FM, was in het weekeinde volop in de weer als radioverslaggever en presentator bij Radio Sportsignaal. Overal waar er sportevenementen waren was hij met microfoon en koptelefoon aanwezig. Doordeweeks was hij te zien bij Haaglandenvoetbal –TV bij de nabeschouwingen van het voetbal in het voorbije weekeinde. Dat deed hij samen met oud-speler René Pas van ADO Den Haag. In de jaren negentig was hij bij eerst FC Den Haag en later ADO Den Haag werkzaam als supporterscoördinator.

Te Gussinklo was een bijzondere man. Hij was open, gewoon, gemakkelijk benaderbaar en communicatief sterk. Hij interviewde met speels gemak iedereen en maakte geen onderscheid tussen notabelen, topsporters of sporters op het eenvoudigste niveau. Geen drempel was hem te hoog en begaf hij zich op een terrein dat eigenlijk verboden was dan maakte hij pas op de plaats en verontschuldigde zich op beschaafde wijze. Toen hij in het Zuiderparkstadion werkzaam was als supporterscoördinator bevond hij zich in voor zijn doen nog in ‘wilde’ jaren. Gedreven door idealisme wilde hij alles doen en bereiken voor de supporters. Daarbij trad hij vaak door een combinatie van naïviteit en soms lak aan alles hebbend buiten de oevers van zijn bevoegdheden. Het bestuur en management riepen hem dan tot de orde en ging hij weer ‘braaf terug in zijn hok’ zoals hij dat verwoordde. Het waren voor ADO Den Haag en dus ook voor hem geen gemakkelijke tijden. De club worstelde zowel sportief, organisatorisch als financieel om overeind te blijven, hetgeen met vallen en opstaan gepaard ging.

Video: In memoriam: Kees te Gussinklo

Na zijn tijd bij ADO Den Haag vond Te Gussinklo emplooi in het welzijnswerk. Ook daar voelde hij zich als een vis in het water. Door zijn gave gemakkelijk contacten te leggen boekte hij ook succes. In zijn vrije tijd ontwikkelde hij zich tot een lokaal en regionaal veel beluisterde verslaggever van sport- en vooral voetbalwedstrijden. Sportprogramma’s presenteren was zijn volgde stap. Ook hier combineerde hij zijn gezellige aard met sociale betrokkenheid, gelardeerd met een positief kritische inslag. Weliswaar draait de wereld door, maar in de ether zal het geluid zonder hem geheel anders klinken. Het zal wat stiller zijn…ADO Den Haag dankt Kees voor alles wat hij heeft gedaan en betekend voor de club.

Haagse sportverslaggever Kees te Gussinklo overleden

Wij wensen de nabestaanden van Kees veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

DEN HAAG – De Haagse sportverslaggever Kees te Gussinklo van mediapartner Den Haag FM is onverwachts overleden. Hij is 64 jaar geworden.

Collega’s over overlijden Kees te Gussinklo: “Ik kan het niet bevatten”

Te Gussinklo werkte ruim 25 jaar bij het radioprogramma Sportsignaal bij de Haagse stadsomroep en was in de Haagse regio een bekende persoonlijkheid. Naast zijn reguliere werk bij welzijnsorganisatie Zebra was Te Gussinklo als vrijwilliger ook betrokken bij Haaglanden Voetbal en voetbalvereniging RAS in Den Haag.

Voetbalclubs herdenken Kees te Gussinklo

Presentator Tjeerd Spoor van het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf werkte lang samen met Te Gussinklo. ‘Het programma Sportsignaal heeft veel te danken aan Kees, hij stak er voor en achter de schermen veel tijd in. Het was een gedreven verslaggever en hij kon zich goed vastbijten in een onderwerp. Bovenal was het een heel aardige, sympathieke collega.’

Bij Den Haag FM is de verslagenheid groot volgens stationmanager Gerard van den IJssel. ‘Het is een ontzettend gemis dat hij er nu niet meer is. Zijn kennis van de Haagse voetbalwereld was enorm.’

‘Je wordt koud van van zo’n bericht, de rillingen lopen over je rug. Zomaar, plotseling,’ schrijft hoofdredacteur Ton Beije in een in memoriam van Haaglanden Voetbal.


Zoetermeer at Twitter: