Beroving in woning na online verkoopdeal

Beroving in woning na online verkoopdeal
Beroving in woning na online verkoopdeal
ZOETERMEER – Drie Amsterdammers zijn opgepakt omdat ze 37-jarige man uit Zoetermeer zouden hebben geslagen en beroofd. De mannen hadden aangegeven interesse te hebben in de telefoon die het slachtoffer aanbood op internet. Maandag spraken ze af.

Toen de Zoetermeerder de telefoon tevoorschijn haalde, wilde een van de verdachten ermee vandoor gaan. Toen het slachtoffer hem probeerde tegen te houden, kreeg hij klappen. Daarna gingen de dieven er vandoor.

De Zoetermeerder belde meteen de politie. Hij kon een goed signalement van de mannen doorgeven en hun vluchtauto omschrijven. Op basis hiervan kon de politie de verdachten aanhouden.

De Amsterdammers – van 16, 17 en 21 jaar – zijn vastgezet. De politie zoekt getuigen die de drie in de omgeving van de straat Sumatra hebben gezien.

Een van de verdachten is donker getint en ongeveer twee meter lang. Hij droeg een zwarte jas en een donkere trainingsbroek. Een tweede verdachte is ook donker getint, maar kleiner. Hij droeg een zwarte jas met een zwarte trainingsbroek.

Zoetermeer – Na een verkoopdeal via internet spraken koper en verkoper met elkaar af op maandag 12 februari omstreeks 12:30 uur in een woning . Toen er twee ‘kopers’ in de woning waren, beroofden ze een 37-jarige Zoetermeerder met geweld van een telefoon. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in. In de omgeving hielden agenten drie verdachten, Amsterdammers in de leeftijden van 16, 17 en 21 jaar, aan.

Het slachtoffer liet de twee ‘kopers’ binnen in de woning. Toen een van hen de telefoon in zijn handen kreeg en wilde vluchten, probeerde het slachtoffer hem tegen houden. Hierbij liep de Zoetermeerder klappen op. De twee vluchtten vervolgens de woning uit. Het slachtoffer belde na de beroving de politie en gaf daarbij direct goede signalementen van de twee mannen en hun vluchtauto door. Agenten hielden in de omgeving een auto staande en daarbij drie verdachten aan, twee voldeden aan het opgegeven signalement. Het slachtoffer deed aangifte van de gewelddadige beroving. De drie zitten op dit moment vast. De politie zoekt nog naar getuigen die de drie in de omgeving van het Sumatra hebben gezien. Bel dan met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000. Signalementen Verdachte I was donker getint, ongeveer 2 meter lang en hij droeg een zwarte jas met een donkere trainingsbroek. Verdachte II was donker getint en kleiner dan de andere verdachte. Hij droeg een zwarte jas met een zwarte trainingsbroek.


Zoetermeer at Twitter: