Geliefde Alfrink-docente Renate (43) overleden

Geliefde Alfrink-docente Renate (43) overleden
Alfrink rouwt om overleden docente
ZOETERMEER – Na een ziekbed van een kleine drie maanden is docente economie Renate van Haasteren overleden. Zij gaf les op het Alfrink College in Zoetermeer. In januari hield de school een indrukwekkende actie voor haar: er werden 1300 kraanvogels gevouwen en door de hele school gehangen als steunbetuiging aan de zieke docent. Van Haasteren had kanker en overleed op 43-jarige leeftijd.

De ziekte en het overlijden van Renate zijn niet te bevatten. Renate heeft in de relatief korte tijd dat ze aan het Alfrink verbonden was grote indruk gemaakt door de manier waarop ze met de leerlingen omging, schrijft de school op de site.

Om haar leerlingen en collegas te bedanken voor de kraanvogels nam Van Haasteren een filmpje op. Ik ben zo blij met de kraanvogels die jullie voor mij hebben gevouwen met de wens dat het misschien weer goed met me zal komen. Maar dat zal helaas niet meer gebeuren, vertelde ze huilend. We denken aan iedereen hier op school die geraakt is door haar overlijden. We branden de kaars de komende dagen voor Renate, schrijft de school.

Het Alfrink College rouwt om de gisteren overleden economie-docente Renate van Haasteren op 43-jarige leeftijd, na een ziekbed van een kleine drie maanden. Ze startte vorig schooljaar op de Zoetermeerse middelbare school.

‘De ziekte en het overlijden van Renate zijn niet te bevatten. Renate was niet alleen een bevlogen docente economie en voor ons belangrijk als collega, ze heeft in de relatief korte tijd dat ze aan het Alfrink verbonden was grote indruk gemaakt door de manier waarop ze met haar leerlingen omging. Ze wist iedereen intens aandacht te geven, te inspireren en te motiveren en daardoor heeft ze veel betekend. Veel leerlingen en medewerkers, maar ook ouders, zullen geraakt zijn door dit verlies,’ reageert de school.

‘We denken aan Renate, aan haar man Paul en haar kinderen Sam en Amy en leven mee met hun verdriet en gemis. We denken ook aan iedereen hier op school die geraakt is door haar overlijden. We branden de kaars de komende dagen voor Renate.’


Zoetermeer at Twitter: