Dutch Innovation Factory opent deur voor meisjes tijdens Girlsday

Dutch Innovation Factory opent deur voor meisjes tijdens Girlsday
Dutch Innovation Factory opent deur voor meisjes tijdens Girlsday
Bedrijven als CWI, Dutch Innovation Factory en Cisco ontvangen morgen meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs om hen wegwijs te maken in de wereld van ict en techniek. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent morgen samen met 75 meisjes de dag, dit gaat ze doen met hulp van een Hololens.

CWI geeft de meisjes onder andere een kijkje in de keuken van het pas geopende FleX ray lab. Met de nieuwe scanner van dit lab is het voor het eerst mogelijk om al gedurende het scanproces realtime 3D binnenin objecten te kijken, en direct de scanner bij te sturen of in te laten zoomen als dat nodig is. Daarnaast krijgen de leerlingen een cursus programmeren met het programma Scratch. CWI staat wereldwijd bekend om de ontwikkeling van een aantal veelgebruikte programmeertalen zoals Python en Algol 68. Ans Hekkenberg, hoofd communicatie bij CWI, licht toe waarom het instituut de deuren opent voor Girlsday: ‘We zien dat er nog steeds een grote ‘gendergap’ bestaat binnen de wiskunde en informatica. En dat terwijl teams met een meer diverse samenstelling vaak creatievere ideeën hebben, iets dat onmisbaar is in de wetenschap. CWI streeft daarom naar meer diversiteit binnen het instituut, en meer algemeen binnen onze vakgebieden. We hopen dat de meisjes die het CWI bezoeken, inzien dat hier prachtig onderzoek gebeurt en onthouden dat de bètawetenschappen slimme, creatieve meiden nodig hebben.’

Bij de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer kunnen de jongedames dan weer genieten van een High ITea. Hierbij krijgen de meisjes onder het genot van thee en lekkere hapjes een korte introductie over de diverse opleidingen van twee vrouwelijke studenten en een workshop van een vrouwelijke ondernemer. Bij Cisco maken de kinderen kennis met de producten van Cisco en bouwen ze als onderdeel van een hackathon een chatbot.

Aan Girlsday 2018 doen ruim elfduizend meisjes (van tien tot vijftien jaar) mee bij driehonderdvijftig bèta, technische en ict-bedrijven. De dag is georganiseerd door het VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek dat de participatie van meisjes in deze sectoren wil vergroten. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.Deelnemende ict-bedrijven4 PSAllianderANWB (it-afdeling)Amazon Development CenterAtosBossers & CnossenCapgeminiCentury Link CommunicationCGICiscoCloud VSPCysoDell EMCDevhouse SpindleDimension DataeBayEclipse Incubators FoundationFlavourGoogleGuerrilla GamesHewlett Packard Enterprise (HPE)HolderHP IncIBM NederlandING (it-afdeling)InterXion KabelnoordKadaster (it-afdeling)Levi9LinkedInMirabeauNetAppOracleOrdinaParee Elektro-TelecomQISS ITRabobank Nederland (it-afdeling)RDW ICTSalesforceSAP NederlandSchuberg PhilisSogeti Nederland B.V.SSC-ICTSynopsystheFactor.eT-MobileTomTomTopicusVANAD GoupVGZ Coöperatie (it-afdeling)VodafoneZiggoYP Your PartnerZig WebsoftwareZiuZ Visual Intelligence

Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Reacties van gasten worden niet direct op de site geplaatst. De redactie controleert vooraf of de reactie aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn:

De redactie behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen, in te korten of te verwijderen. De redactie gaat niet in discussie over geplaatste of verwijderde reacties. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Het is de redactie toegestaan om de inhoud van de reacties te hergebruiken in de print en online titels van de uitgever van Computable.

Op 12 april 2018 brengen 25 meisjes van het Scheepvaart en Transport College een bezoek aan de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

De Dutch Innovation Factory organiseert een High ITea. Hierbij krijgen de meisjes onder het genot van thee en lekkere hapjes een korte introductie over de diverse opleidingen van twee vrouwelijke studenten en een workshop van een vrouwelijke ondernemer.

Girlsday 2018 Niet alleen in Zoetermeer doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

12/04 – GirlsDay: Succesvol zijn in IT kan niet met alleen maar mannen

07/04 – Creativiteit en rolmodellen spelen cruciale rol bij keuze bètarichting van vrouwen

03/04 – Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen wassen neus meer

10/03 – Techbedrijven in actie tegen onlinehandel in wilde diersoorten

20/01 – Donatie van 20.000 euro voor Hulphond Nederland tijdens Dutch IT-channel Awards


Zoetermeer at Twitter: