Column Elsje Veth: Slempen

Niet alleen heb je hiermee het laatste stadsnieuws binnen handbereik, maar je kunt hier ook mee door ons rijke verhalenarchief scrollen en de laatste filemeldingen checken. Ook het weer en de 112-flitsen zijn hier te vinden, alsmede links naar onze social media-kanalen.

Ken jij Zoetermeerders die deze app nog niet hebben/kennen? Maak ze er attent op!

Vanochtend is het lokaal mistig, maar uiteindelijk wordt het vrij zonnig met vooral sluierbewolking. Na de middag ontstaan er wel meer en meer stapelwolken, maar het blijft overwegend droog. Een lokaal buitje is echter niet uitgesloten, en die kans is het grootst in het zuidoosten van het land. De maxima liggen rond 18 graden, en er staat een matige zuidwestenwind. Vanavond trekken de wolkenvelden weg richting kust en klaart het uit. De rest van de nacht blijft het droog en vrijwel helder in het hele land. De minima liggen rond 8 graden in Vlaanderen en er ontstaat nevel of mist. Vooral in het westen van het land kan het mistig worden.

De rechter heeft Sultan Z. (20) uit Mechelen schuldig bevonden aan de diefstal van een gehuurde auto, waar hij voor meer dan 7.000 euro schade aan aanrichtte tijdens een wilde achtervolging die eindigde in Antwerpen.

In absolute bedragen blijven de benzinewagens meer accijnzen betalen ‘omdat het verbruik van een benzinemotor nog steeds hoger is dan die van een gelijkwaardige diesel’, zegt woordvoerder Matienko. Maar globaal daalt hun factuur met 2 procent en stijgt die van de dieselrijders gemiddeld met 28 procent.

Man (20) slaat op de vlucht met huurwagen

Voor rechter Erika Colpin zijn de feiten bewezen en is een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden en 400 euro boete dan ook op zijn plaats. De magistraat was van oordeel dat de beklaagde in het …


Zoetermeer at Twitter: