Zie je deze autos rijden? Bel dan direct 112….(!)

Huizenzoekers uit Leidschendam-Voorburg opgelet. De gemeente Den Haag gaat met een aantal projecten de strijd aan met de krapte op de woningmarkt. Ondanks dat het wonen in Den Haag een stuk minder plezierig is dan in ons mooie Leidschendam-Voorburg, kunnen de nieuwbouwprojecten een oplossing vormen voor de verstopte huizenmarkt. Zo komen er 550 woningen bij aan de Laakhaven-West in Den Haag. Toch is het maar de vraag of de kinderen van de Leidschendammers en Voorburgers in zo’n gedeelte willen (of kunnen) gaan wonen.

De gemeente Leidschendam-Voorburg moet er daarom alles aan doen om er voor te zorgen dat de jongeren, gezinnen en ouderen gewoon in hun gemeente kunnen blijven waar ze zijn opgegroeid of hun hele leven reeds wonen. Voor het nieuwe College ligt hier dan ook een enorme uitdaging. De VVD heeft in ieder geval aangegeven de lokale woningmarkt hoog op hun lijstje te hebben staan. De krapte op de woningmarkt in Leidschendam-Voorburg gaat nu zelfs zover dat mensen uit paniek briefjes in de brievenbussen bij ouderen gooien of ze toevallig niet hun huis uit willen….

Het verkeersexamen voor de basisscholieren is vandaag in Leidschendam-Voorburg in volle gang. Tientallen (nerveuze) scholieren doen hun uiterste best om de verkeersregel zo goed mogelijk in acht te nemen.

Via de link van overtappen wordt het traject eenvoudig in gang gezet. Hierbij een aantal reacties van tevreden ouders.

Eind vorig jaar liep het aantal verkochte woningen voor het eerst sinds de crisis terug. Na die daling met 6 procent zakte de woningverkoop in het eerste kwartaal van dit jaar zelfs met bijna 13 procent. In totaal verwisselden bij alle makelaars samen 48.000 woningen van eigenaar. De NVM waarschuwt al langer voor de toenemende krapte. Die komt onder meer doordat tijdens de crisis te weinig nieuwe woningen zijn gebouwd en de achterstanden nog lang niet zijn weggewerkt. Voor het eerst sinds de NVM het in 2013 begon bij te houden, was sprake van een daling van de verkopen van nieuwe woningen. Het aanbod van nieuwe woningen stabiliseerde. Ten opzichte van een kwartaal eerder was zelfs sprake van een daling.

Tessa van Soest, ‘Mijn zoon Ralf gaat heel graag naar Vlietkinderen Naschoolse opvang Spektakel! Gezellige sfeer en leuke activiteiten!‘

Bart Carpentier Alting steekt van wal: Dit jaar zal de opening van het watersportseizoen in Leidschendam en Voorburg inmiddels voor de negende maal plaatsvinden. Dit evenement dat door watersporters, watersportverenigingen en watersportbedrijven wordt georganiseerd, is uitgegroeid tot een mini Vlietdagen. Graag sponsor ik daarvoor met mijn bedrijf, ontwikkelings en exploitatiemaatschappij Vlietland B.V, het bij de opening te schenken Vlietwater. Het alleen in Leidschendam bij Gall & Gall verkrijgbare Vlietwater is inmiddels de traditionele drank die bij de openingshandeling wordt geschonken.

Opening vaarseizoen uitgegroeid tot mini Vlietdagen

Suzanne Overmeer, ‘Vlietkinderen Kinderdagverblijf Piggelmee is top! Onze dochter heeft het daar altijd heel goed naar haar zin gehad en onze zoon gaat er nu met veel plezier naar toe! Een zeer betrokken, zorgzaam en hartelijk team. Ga zo door!‘

Kinderen die eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk Verkeersexamen, kunnen nu in de praktijk laten zien wat ze hebben geleerd. Zij volgen hiervoor een route door een deel van de gemeente en komen onderweg verschillende verkeerssituaties tegen. Langs de route letten diverse controleposten onder andere op het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Zeshonderd leerlingen nemen deel aan verkeersexamen

Marieke Veldhuis, ‘Echt geweldig Vlietkinderen Konnect! Nu kan ik ’s avonds op de bank eens rustig lezen waar mijn zoon bij de naschoolse opvang mee bezig is geweest. Leuk ook dat je bijna iedere werkdag wel een nieuwe foto voorbij ziet komen. Ik voel me hierdoor nog meer betrokken bij de opvang.‘

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Samen met wethouder wandelen door Voorburg-oud

Alle informatie over Vlietkinderen, marktleider op het gebied van kinderdagopvang in Leidschendam-Voorburg, is te vinden op de uitgebreide website


Zoetermeer at Twitter: