Vernielingen in Natuurtuin Zoetermeer

Vernielingen in Natuurtuin Zoetermeer
Vernielingen in Natuurtuin Zoetermeer
Onderhoudsvrijwilligers van de Vrienden van de Natuurtuin ontdekten gisteren dat het monumentale insectenhotel in de Natuurtuin volledig was leeggeplunderd en de inhoud in brand was gestoken. Alleen het verankerde geraamte is blijven staan.

‘Onbekenden hebben de ketting van de nabije dienstingang doorgeknipt. Bij de vernieling is ook een groot aantal insectenbroedsels verloren gegaan. Later bleek dat ook een deel van de muurtjes bij de boomgaard is vernield. Juist het deel dat vrijwilligers recentelijk na de winterstormen hadden hersteld,’ aldus de stichting.

‘Ondanks de verslagenheid bij vrijwilligers en bestuur zullen de herstelwerkzaamheden in overleg met de gemeente en constructeur van het insectenhotel zo snel mogelijk worden opgepakt.’

De Natuurtuin is opengesteld en de geplande activiteiten zoals de excursie op 22 april gaan door.

Voor groepen en andere belangstellenden is het tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op met [email protected] Meer informatie over de Natuurtuin is ook te vinden op deze website.


Zoetermeer at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/20.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39