Bierbrouwers hebben last van slechte oogst

Bierbrouwers hebben last van slechte oogst
Bierbrouwers hebben last van droogte en warm weer
Volgens adviesbureau RMI Analytics zal de Europese Unie te maken krijgen met een fiks tekort aan brouwgerst: zon 490 miljoen kilo.

Als gevolg hiervan stijgen de gerstprijzen al tijden. Volgens de Britse graanhandelaar Robin Appel is er een “groot aanbodprobleem”. “Gerstemout is niet heel duur per biertje. Maar als we het over alle biertjes bekijken, is het een forse kostenpost. 

Heineken liet bij de presentatie van zijn resultaten over het tweede kwartaal al weten dat grondstofkosten waren gestegen. De op een na grootste brouwer ter wereld zei al wel dat die hogere prijzen geen gevolgen zouden hebben voor de resultaten van dit jaar, maar weigerde op de toekomst in te gaan. Grote bierbrouwers hebben vaak via langer lopende contracten de prijzen voor hun grondstoffen al vastgelegd.

Of consumenten in de supermarkt ook met prijsstijgingen te maken zullen krijgen, is niet bekend. Grote bierbrouwers hebben de prijzen voor hun grondstoffen vaak al vastgelegd via langer lopende contracten. Hierdoor is het niet zeker of bierbrouwers last zullen hebben van de hogere grondstofkosten.

De prijs van gerst stijgt al stevig en die extra kosten moeten goed worden gemaakt. Enkele Duitse bierbrouwers hebben hun prijzen daarom al verhoogd, stelt handelaar GrainCom. Volgens de Britse concurrent Robin Appel is er een ,,groot aanbodprobleem. ,,Gerstemout is niet heel duur per biertje, maar als we het over alle biertjes bekijken is het een forse kostenpost.

De gerstprijzen zitten al enige tijd in de lift. Heineken liet bij de presentatie van zijn resultaten over het tweede kwartaal al weten dat de grondstofkosten waren gestegen. De op een na grootste brouwer ter wereld zei al wel dat die hogere prijzen geen gevolgen zouden hebben voor de resultaten van dit jaar, maar weigerde op de toekomst in te gaan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.


Zoetermeer at Twitter: