Gebouwbrand op Voorweg in Zoetermeer

Gebouwbrand op Voorweg in Zoetermeer
Veel rook over A4 door grote brand in Leidschendam
LEIDSCHENDAM – Bij een boerenbedrijf aan de Stompwijkseweg in Leidschendam is donderdagmiddag brand uitgebroken in een stal. De zwarte rookwolken trekken over de snelweg A4. Ik zag bijna niks meer, meldt onze verslaggever.

De brandweer is met flink wat eenheden uitgerukt, schrijft mediapartner Omroep West. De schuur is twaalf bij dertig meter lang, ook een wagen die naast de schuur staat is in vlammen opgegaan.

De boerderij ernaast is door de brandweer veilig gesteld. Ik heb het idee dat ze de brand gecontroleerd uit laten gaan. Het gaat nog wel een tijdje duren, aldus verslaggever Rob Vlastuin.

Stompwijk – Donderdagavond 1 november kwam er op de meldkamer van de brandweer een melding binnen over een uitslaande brand in een hooischuur aan de Stompwijkseweg in Stompwijk. Direct werden meerdere brandweer-eenheden ter plaatse gestuurd. Op de weg naar het brandadres stuitte de brandweer op werkzaamheden, hierdoor moest een brandweerwagen een stuk off-road richting het brandadres, de brandweerwagen gleedt halverwege weg en kwam vast te zitten. Brandweermannen zijn direct begonnen met bluswerkzaamheden. De brandweer schaalde bij aankomst direct op naar het sein ‘Grote Brand’. Overige brandweer-eenheden zijn via een omweg ter plaatse gekomen. De hooischuur en een naast de hooischuur geparkeerde vrachtwagen zijn door de felle brand volledig uitgebrand.

In de omgeving van de hooischuur stonden +- 40 koeien, deze zijn met veel moeite door de brandweer en omwonende een weiland naast het brandadres in gejaagd. De rook die bij de brand vrijkwam was in de omgeving goed zichtbaar, de rook trok deels over de rijksweg A4, dit leverde voor zover bekend geen hinder op. De brandweer heeft een GWT (Groot Water Transport) opgebouwd om genoeg water op het brand adres te krijgen. Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving van de brand metingen gedaan, wat het resultaat hiervan is is nog niet bekend. De brandweer is nog enige tijd bezig op de Stompwijkseweg.

Leidschendam – Stompwijkseweg zeer grote brand in een hooischuur. Brandweer heeft bij aankomst alle koeien die in de stal stonden naar buiten gedreven. De schuur van 12×30 meter is niet meer te redden. Er zijn geen slachtoffers.

Leidschendam – Stompwijkseweg Brand is inmiddels onder controle. Meetploeg is in Leidschendam metingen in de rook aan het doen. Als men rook ruikt, sluit ramen en deuren en zet het ventilatiesysteem uit.

Update-Zeer grote brand Stompwijkseweg Leidschendam. Brandweer wordt bijgestaan door een loonwerker met mobiele kraan, deze haalt al het hooi uit de schuur waarna de brandweer het hooi weer met water nat maakt. De werkzaamheden zullen nog wel enige tijd inbeslag gaan nemen.