Zoetermeerse Romee Strijd is shooting star voor Victorias Secret

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Liefhebbers van extravagante lingerie en mooie modellen kunnen hun hart ophalen: vandaag wordt de Victoria's Secret Show 2018 opgenomen. Het bedrijf spendeert miljoenen euros aan de show en is weken bezig met de voorbereiding.

Romee Strijd draagt bh met 125.000 Swarovski-kristallen

Over een paar weken kijken 800 miljoen mensen wereldwijd naar de lingerieshow, die een jaar terug zon 26,5 miljoen dollar (23,1 miljoen euro) kostte om te organiseren. Dit jaar wordt de show opgenomen in New York, nadat vorig jaar in Shanghai de afterparty afgebroken werd door de politie – en een aantal modellen en artiesten geen visum kreeg.

De lingeriegigant organiseert het jaarlijkse spektakel sinds 1995. Het bestbetaalde model dat vandaag over de catwalk paradeert is de Braziliaanse oudgediende Adriana Lima, die zon 8 miljoen dollar opstrijkt op jaarbasis. Lima is al sinds haar 17e model voor Victorias Secret en liep haar eerste grote fashion show in 2000, toen ze 18 was.

Er lopen dit jaar drie Nederlandse angels in de show. Het gaat om Myrthe Bolt (18), Yasmin Wijnaldum (20) en Romee Strijd (23). Sanne Vloet en Roosmarijn de Kok lopen dit jaar niet mee.

Belangrijk onderdeel van de show is de fantasy bra, een fenomeen dat sinds 1996 jaarlijks terugkeert. De gelukkige angel die de kostbare beha mag dragen is de Zweedse Elsa Hosk.

Zij loopt straks rond in een beha van 1 miljoen dollar met ongeveer 2100 Swarovski-diamanten. Kost wat, heb je ook wat. In het maken van de beha zijn ongeveer 930 uur gaan zitten.

Voor het eerst is het voor klanten ook mogelijk om een versie van de fantasy bra te kopen – met echte kristallen. Voor 250 dollar waan je jezelf een echte angel.

Ondertussen lijkt het erop dat steeds minder klanten zich een echte angel willen wanen. Sinds 2015 gaat het niet echt goed met L Brands, het moederbedrijf achter Victorias Secret. Was een aandeel in november 2015 nog bijna honderd dollar waard, nu is dat nog 34,5 dollar.

De verkopen lopen al bijna twee jaar achter elkaar achteruit. Afgelopen jaar daalde de koers dramatisch. L Brands gooide de verwachtingen voor dit jaar dan ook in de prullenbak. In mei besloten de merken maar om producten met grote kortingen te verkopen, in de hoop zo de vraag op te drijven. Ook dat hielp niet.

Verschillende media en analisten merkten al op dat het bedrijf niet mee lijkt te gaan met de tijd. Bloomberg schreef al op dat het bedrijf nog steeds adverteert alsof het 1999 is en dat het begrip sexy inmiddels iets anders is dan jaren geleden.

Die daling van de verkopen werd ingezet doordat consumenten liever voor comfort zouden kiezen dan voor een setje van Victorias Secret, schreven The Wall Street Journal en CNN. Klanten kozen sneller voor een (vaak goederkopere) comfortabele beha zonder beugels of push-up.  

Om het tij te keren kwam er een nieuwe ceo, werd de collectie kleiner gemaakt en wordt er ingespeeld op de athleisure-trend: het dragen van sportkleding op je werk of in de kroeg.

Tot op heden is dat niet gelukt. Maar Victorias Secret blijft groot: het bedrijf is nog altijd 9,3 miljard dollar waard.

En dan de vraag waar iedereen het antwoord op wilde weten: wanneer is de Victorias Secret Show te zien? Net als ieder jaar heeft Net 5 de uitzendrechten verworden. De show wordt uitgezonden in de nacht van 28 op 29 november om 04.00 uur.