Boze actievoerders bezetten gebouw FME Zoetermeer

Boze actievoerders bezetten gebouw FME Zoetermeer
FME spreekt van intimidatie bij inval FNV, vakbond weerspreekt dit
Een groep van zon 150 metaalwerkers is vanmiddag het hoofdkantoor van werkgeversvereniging FME binnengedrongen. Volgens een woordvoerder van FME deden ze dat door een nooddeur te forceren en was er sprake van bedreiging en intimidatie van medewerkers in het pand. Vakbond FNV spreekt van een vreedzame actie.

De FNV voert al een tijd actie voor een nieuwe cao. De bond wil onder meer een hoger loon. FME heeft de politie ingeschakeld vanwege de bedreigende situatie. Zo zouden vakbondsleden onder meer teksten hebben geroepen als als je nu niet open doet, sla ik je op je muil.

De vakbondsleden eisten een gesprek met de cao-onderhandelaar van FME, maar die was er niet. Toen is FME-voorzitter Ineke Dezentjé in gesprek gegaan met een delegatie van de bestormers. De rest heeft toen het pand verlaten.

Volgens FME werden medewerkers van de werkgeversorganisaties bedreigd en ge√Įntimideerd tijdens de actie. FNV noemt de beschuldigingen spookverhalen en spreekt over een vreedzaam protest. Er was geen sprake van intimidatie of bedreigingen, zegt een woordvoerder desgevraagd.

Al maanden lang wordt er zo nu en dan gestaakt bij verschillende metaalbedrijven, zoals bij Nedcar, Daf Trucks en chipmachinefabrikant ASML.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.