Verdachten zeggen niets over neersteken van advocaat | Zoetermeer – AD.nl

Verdachten zeggen niets over neersteken van advocaat | Zoetermeer - AD.nl
Verdachten van neersteken advocate zwijgen: Gekmakend | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

DEN HAAG – Wat ze in Zoetermeer deden, wie de voortvluchtige man met het hoedje is en waarom een advocate in haar kantoor in Zoetermeer moest worden neergestoken; de twee verdachten willen op bijna geen enkele vraag antwoord geven in de rechtbank in Den Haag. Daar staan drie personen terecht wegens het neersteken van een advocate in september 2017.

De advocate werkte in een kantoor aan Jacob Leendert van Rijweg in Zoetermeer. Ze liep een slagaderlijke bloeding op en hield een litteken over aan de steekpartij. Ze is arbeidsongeschikt en haar advocatenkantoor is failliet. Waarom mij dit is aangedaan, is de vraag die ik mijzelf de afgelopen maanden aanhoudend heb gesteld, schreef de vrouw eerder in een brief.

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman is bij de zaak aanwezig. Volg haar tweets onderaan dit artikel.

De vrouw werd drie keer gestoken: in haar gezicht, hoofd en hand. Ze liep blijvend letsel op. Het motief is nog altijd onduidelijk en ook de steker, de man met het hoedje, is nog altijd spoorloos.

De drie Amsterdammers die woensdag voor de rechter staan, werden maanden na de steekpartij opgepakt. Het gaat om Marwan I. (21), Omer P. (23) en Yassine D. (22). D. zou eerder veroordeeld zijn voor het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere in 2012, zo schrijft het AD. D. was toen 15 jaar.

Eén van de verdachten is de 22-jarige Yassine D., die nog maar 15 jaar oud was toen hij samen met andere teamgenoten werd veroordeeld voor het doodschoppen van grensrechter en voetbalvader Richard Nieuwenhuizen bij een jeugdwedstrijd van Buitenboys B3 tegen Nieuw Sloten B1.

Omer P. zou als illegale taxichauffeur de andere verdachten van Amsterdam naar Zoetermeer gereden hebben. Hij zou niets geweten hebben van hun kwade bedoelingen. Hij zit inmiddels niet meer vast. De rechter behandelt woensdag de feiten in de zaak. De strafeis volgt in juni. De uitspraak nog later.

D. is vaker veroordeeld. Behalve in de grensrechterzaak, ook voor inbraken en een diefstal. Van de schadevergoeding die door Yassine D. moest worden betaald aan nabestaanden van de grensrechter, zou nog niets zijn betaald. Hij wordt in de gevangenis omschreven als dwingend, vervelend en bedreigend.

De zaak is meerdere keren op tv geweest, bij diverse opsporingsprogrammas. D. hoort tot de zogeheten top 600 van Amsterdam, van de meest criminele jongeren uit die stad. Hij heeft – net als verdachte P. – een uitgebreid strafblad, en is onder meer veroordeeld voor het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012.

De medeverdachten Marwan I., Yassine D. en Omer P. worden verdacht van het medeplegen van poging tot moord of doodslag. I. en D. zwijgen in alle toonaarden, P. was woensdag niet aanwezig in de rechtbank. Hij zit als enige van de drie niet meer in de cel.

De 21-jarige I. en de 22-jarige D. zijn op de dag van de steekpartij op camerabeelden in de buurt van het advocatenkantoor te zien. I. was samen met de onbekende man met het hoedje tot vlak bij het kantoor gelopen. Eerder waren ze met P. in een auto daar in de buurt gezien, vermoedelijk op verkenning.

De advocate werd voor de neus van haar collegas in haar kantoor neergestoken door een man die op afspraak over een echtscheiding kwam praten. Na het incident kon ze niet meer werken en ging het kantoor failliet. Gekmakend noemt de advocate het dat ze tot op de dag van vandaag niet weet waarom ze is aangevallen, zei ze in de rechtbank.

saskia bellemanden haagrichard nieuwenhuizenUpdated Vandaag, 12:17Vandaag, 12:16 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S25 mrt.Sexy model viral met hilarische video26 mrt.Bokser zoent plots verslaggeefster tijdens interview25 mrt.Dries Roelvink zet Freek de Jonge op zijn plek07:05Doodeng: neerstorten luchtballon gefilmdGerelateerde artikelen15:54GeldOntslagen: medewerkster brillenzaak niet bijna blind25 mrt.Binnenland15 maanden voor stelen miljoen van werkgever voor internetliefde25 mrt.BinnenlandDiagnose Astrid onsmakelijke vertoning22 mrt.BinnenlandBijna 9 jaar cel voor dodelijk schot in lift22 mrt.BinnenlandDrie jaar cel Heinekenontvoerder Frans Meijer16 mrt.BuitenlandMoskeeterrorist maakt white power-gebaar in rechtbankDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De advocaat werd voor de neus van haar collegas in haar kantoor neergestoken door een man die op afspraak over een echtscheiding kwam praten. Na het incident kon ze niet meer werken en ging het kantoor failliet.