Docent school Zoetermeer waarschijnlijk toch niet besmet met mazelen – Telegraaf.nl

Docent school Zoetermeer waarschijnlijk toch niet besmet met mazelen - Telegraaf.nl
Zoetermeerse docent volgens weekendarts besmet met mazelen, GGD twijfelt sterk over diagnose
Het Oranje Nassau College in Zoetermeer meldde aan ouders per brief dat de docent besmet was. Maar daar twijfelt de GGD nu sterk aan.

Zoetermeer – De Zoetermeerse docent die thuis zit omdat hij mazelen zou hebben, is waarschijnlijk helemaal niet besmet. Dat vermoedt de GGD.

GGD twijfelt of docent in Zoetermeer besmet is met mazelen

Het Oranje Nassau College in Zoetermeer meldde aan ouders per brief dat de docent besmet was. Maar daar twijfelt de GGD nu sterk aan.

Schoolmedewerker met mazelen in Zoetermeer

Als iemand zich bij de huisarts meldt en die stelt mazelen vast door onderzoek, dan moet dit gemeld worden bij de GGD. Dat is niet gebeurd. Wat ons betreft is de verdenking dan ook zeer licht. Omdat er onrust is ontstaan, gaan we wel onderzoeken om vast te stellen dat het geen mazelen is. Maar als er geen onrust was geweest, hadden we het waarschijnlijk niet onderzocht. We gaan er eigenlijk van uit dat het iets anders zal blijken te zijn, zegt een woordvoerder van de GGD tegen De Telegraaf.

Het Oranje Nassau College in Zoetermeer meldde aan ouders per brief dat de docent besmet was. Maar daar twijfelt de GGD nu sterk aan. Ook op basis van de klachten gaan we er vanuit dat het iets anders zal blijken te zijn. Er zijn meerdere ziekten waar je vlekjes van kunt krijgen. En dat is niet allemaal mazelen. Wij hebben de afgelopen weken veel mensen aan de telefoon gehad die zich zorgen maakten. Omdat het uitgebreid in het nieuws geweest is. Bij vlekjes wordt snel gedacht aan mazelen. Maar dat is niet altijd zo.

Er wordt niet bekendgemaakt om welke docent het gaat. De GGD zegt dat het gaat om een “lichte verdenking”. Op basis van de klachten wordt nu gedacht dat de docent toch niet met mazelen besmet is. Er wordt nog onderzoek gedaan.

De school is waarschijnlijk een beetje voortvarend geweest met de brief, vermoedt de woordvoerder. Met ongetwijfeld de goede bedoelingen. Maar dat is niet via ons gegaan. Er is geen contact geweest tussen de school en de GGD.

14 apr.Baudet: Deze man is de weg kwijt14 apr.'Het draait niet alleen om klaarkomen'14 apr.Mislukte kus gaat de wereld over14 apr.Kamikaze-actie op N377 gefilmdGerelateerde artikelen13:59BinnenlandDit moet je weten over de mazelen10:13BinnenlandDocent middelbare school geïnfecteerd met mazelen10 apr.BuitenlandNoodtoestand in Brooklyn door mazelenuitbraak08 apr.BinnenlandVierde kind besmet met mazelen Haagse crèche03 apr.BinnenlandTwee mazelenkinderen hadden prik niet gehaald02 apr.BinnenlandHaast met vaccinatiewet na mazelen-uitbraak crècheDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Twee weken geleden werden bij een kinderdagverblijf in Den Haag vier kinderen besmet met mazelen. Vermoedelijk had een van hen de ziekte opgelopen in het buitenland. De vier kinderen waren niet ingeënt.