Docent Zoetermeer had geen mazelen – Nieuws.nl

Docent Zoetermeer had geen mazelen - Nieuws.nl
GGD: Zoetermeerse docent heeft geen mazelen | Zoetermeerse docent mogelijk besmet met mazelenvirus
De GGD heeft de betrokkenen op de hoogte gesteld, zei een woordvoerder tegen NU.nl. Het is niet duidelijk wat de docent dan wel mankeert. Volgens de GGD is dat een vraag voor de huisarts van de man.

De school waarop de docent werkzaam is, stelde de ouders en verzorgers van leerlingen maandag per brief op de hoogte van de vermoedelijke besmetting.

Uit de brief blijkt dat de school zich nog geen grote zorgen maakt. “We gaan ervan uit dat nagenoeg iedere leerling en collega van onze school is gevaccineerd. Ter geruststelling: ieder die is ingeënt, is beschermd en zal geen mazelen krijgen. Geplande activiteiten gaan gewoon door. Voor zover de directeur kan zeggen worden er geen kinderen door ouders thuisgehouden naar aanleiding van het bericht.

GGD: mazelen docent Zoetermeer waarschijnlijk iets anders

“We gaan ervan uit dat nagenoeg iedere leerling en collega van onze school is gevaccineerd. Ter geruststelling: iedereen die is ingeënt, is beschermd en zal geen mazelen krijgen. Geplande activiteiten gaan gewoon door”, schreef de directeur van het Oranje Nassau College in die brief.

Na de mazelenuitbraak in Den Haag, duikt het virus ook in Zoetermeer op. Bij een docent van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) is de diagnose gesteld. Het AD meldt dat de leerlingen, medewerkers en ouders hiervan per brief op de hoogte zijn gesteld.

Gezondheidsdiensten zijn extra alert op uitbraken van mazelen, sinds de ziekte eerder deze maand werd geconstateerd op een kinderopvang in Den Haag. Vier kinderen raakten besmet; zij waren niet ingeënt.

Er is een momenteel een stijging in het aantal mensen met mazelen. In de eerste drie maanden van 2019 werden bij tien mensen mazelen geconstateerd. In de eerste drie maanden van 2015 tot 2018 ging het om maximaal twee patiënten.

De GGD wijt die stijging aan de dalende vaccinatiegraad. Een vaccinatiedekking van 95 procent of hoger is nodig om verspreiding te voorkomen via zogeheten kudde-immuniteit. Op dit moment ligt de vaccinatiegraad van kinderen rond de twee jaar oud onder dit percentage.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.