Beruchte club Zoetermeer opnieuw beschoten | Binnenland – Telegraaf.nl

Beruchte club Zoetermeer opnieuw beschoten | Binnenland - Telegraaf.nl
Zoetermeerse club waar eerder handgranaat werd gevonden nu beschoten
Zoetermeer – Een club en een andere horecazaak in het Van Tuijlpark in Zoetermeer zijn vannacht beschoten. De burgemeester kwam poolshoogte nemen; een agent spreekt van een onaanvaardbaar schietincident.

Bij de schietpartij werden meer dan tien schoten gelost op de deur van Club Magnum, meldt Omroep West. Er zou vanuit een auto zijn geschoten. De verdachten wisten weg te komen. Bij de club zit ook een restaurant gevestigd, maar er raakte niemand gewond.

In september vorig jaar vond er ook een schietpartij plaats bij Club Magnum. De zaak werd na dit incident twee weken gesloten. Nadat er in december een handgranaat bij de ingang lag moest de club zelfs een halfjaar dicht. Deze termijn was in juni verstreken en de club mocht haar deuren weer openen. Tijdens de sluiting werd er bij El Sultana ook nog een handgranaat aangetroffen, waarna ook het restaurant in februari voor twee weken dicht ging. Met name rond Club Magnum is het niet de eerste keer, vertelt Aptroot. Het geeft wel aan dat dit soort clubs niet in je stad horen te zijn.

Burgemeester Charlie Aptroot liet zich ter plekke informeren door teamchef Erik Meeuwisse van de Zoetermeerse politie. Hij is een intensief onderzoek gestart. Agenten droegen ter plaatse kogelwerende vesten.

Het is niet de eerste keer raak. De club werd al een paar keer eerder voor langere tijd gesloten na een schietincident. Ook werd in februari dit jaar een handgranaat voor de deur van de club gelegd.

De schietpartij vond vrijdagmorgen rond 3.00 uur plaats bij de club aan de Van der Hagenstraat. De politie trof achttien hulzen aan bij de club, die op het moment van de schietpartij al was gesloten. De schutters zouden er in een auto vandoor zijn gegaan. De politie startte een groot onderzoek, en ook de Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot kwam kijken wat er zich heeft afgespeeld bij de club. Op het moment van de schietpartij was restaurant El Sultana, wat zich boven Club Magnum bevindt, wel nog geopend.

De politie is momenteel ter plaatse en heeft een onderzoek opgestart. Over de achtergrond van het schietincident is nog niets bekend.

Na de eerdere incidenten bij de club heeft ook de gemeente maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Zo kwam er meer verlichting rond de uitgaansgelegenheid in het Van Tuyllpark. Ook zijn er cameras opgehangen. De gemeente is in gesprek met de sportverenigingen in het park om het bestemmingsplan te wijzigen zodat bepaalde horeca niet meer mogelijk is op die locatie. Maar dat vergt lange adem, liet burgemeester Aptroot in februari al weten.

Het is niet het eerste dergelijke incident bij de club. In november 2018 werd al eens een handgranaat bij nachtclub Magnum aangetroffen. Burgemeester Charlie Aptroot besloot toen om de club twee weken te sluiten.

De club was toen net in oktober heropend, nadat het een maand moest sluiten wegens een schietincident.

Club Magnum is niet de enige club in Zoetermeer waarbij zich meerdere schietincidenten hebben voorgedaan. Zo is Club Cobra voor een jaar gesloten nadat er twee keer in korte tijd werd geschoten. Bij Club One, in dezelfde straat gevestigd als Club Magnum, werden in maart 2018 twintig schoten gelost.

In februari van dit jaar werd elders in de Van der Hagenstraat ook een handgranaat aangetroffen, meer nabij restaurant El Sultana. Burgemeester Aptroot sloot het restaurant toen voor een maand.

Wij doen nu onderzoek naar een schietincident bij een horecagelegenheid in de #VanderHagenstraat in #Zoetermeer. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Heb je wat gezien of gehoord? Bel dan 1-1-2. @POL_Zoetermeer