Burgemeester wil Club Magnum in Zoetermeer sluiten na zoveelste schietincident – Hartvannederland.nl

Burgemeester wil Club Magnum in Zoetermeer sluiten na zoveelste schietincident - Hartvannederland.nl
Zoetermeerse club waar eerder handgranaat werd gevonden nu beschoten
De politie is momenteel ter plaatse en heeft een onderzoek opgestart. Over de achtergrond van het schietincident is nog niets bekend.

Het is niet het eerste incident bij de nachtclub: in november 2018 werd al eens een handgranaat bij Club Magnum aangetroffen. Burgemeester Charlie Aptroot besloot de uitgaansgelegenheid toen twee weken te sluiten.

Opnieuw schietincident bij nachtclub Zoetermeer, geen gewonden

De club was toen pas sinds oktober weer open, nadat ze een maand moest sluiten wegens een schietincident.

In februari van dit jaar werd elders in de Van der Hagenstraat ook een handgranaat aangetroffen, meer in de buurt van restaurant El Sultana. Burgemeester Aptroot sloot het restaurant toen voor een maand.

Wij doen nu onderzoek naar een schietincident bij een horecagelegenheid in de #VanderHagenstraat in #Zoetermeer. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Heb je wat gezien of gehoord? Bel dan 1-1-2. @POL_Zoetermeer

Zoetermeer – Een club en een andere horecazaak in het Van Tuijlpark in Zoetermeer zijn vannacht beschoten. De burgemeester kwam poolshoogte nemen; een agent spreekt van een onaanvaardbaar schietincident.

Bij de schietpartij werden meer dan tien schoten gelost op de deur van Club Magnum, meldt Omroep West. Er zou vanuit een auto zijn geschoten. De verdachten wisten weg te komen. Bij de club is ook een restaurant gevestigd, maar er raakte niemand gewond.

Burgemeester Charlie Aptroot liet zich ter plekke informeren door teamchef Erik Meeuwisse van de Zoetermeerse politie. Hij is een intensief onderzoek gestart. Agenten droegen ter plaatse kogelwerende vesten.

Het is niet de eerste keer dat er zich een incident voordeed. De club werd al een paar keer eerder voor langere tijd gesloten na een schietincident. Ook werd in februari dit jaar een handgranaat voor de deur van de club gelegd.