Man (60) overleden bij brand berging Zoetermeer: oorzaak brand onbekend – Hartvannederland.nl

Man (60) overleden bij brand berging Zoetermeer: oorzaak brand onbekend - Hartvannederland.nl
Man (60) komt om bij brand in appartementencomplex Zoetermeer
De brandweer was naar het gebouw gegaan nadat melding was gedaan van een brandlucht. “Na onderzoek trof de brandweer in een berging van het appartementencomplex een brandhaard aan”, meldt de politie in een verklaring. “In dezelfde ruimte werd een man aangetroffen.”

Hulpverleners brachten het slachtoffer naar buiten en probeerden hem te reanimeren. De hulp mocht echter niet meer baten en hij overleed ter plekke.

Over de oorzaak van de brand, die snel onder controle was, is nog niets bekend. Woningen in het complex moesten vanwege het incident worden ontruimd, maar inmiddels kunnen de bewoners weer naar huis.

De brandweer was naar het gebouw gegaan nadat melding was gedaan van een brandlucht. Daarvoor, rond 04.30 uur, horen sommige buurtbewoners een knal. Op de derde etage gaat bij een bewoonster de rookmelder af. Zij belt de brandweer. Eerst dacht de vrouw dat er in haar huis een brand woedde.

Samen met de brandweer gaat ze op zoek naar de brandhaard. Bij de lift op de eerste etage komt de rook hen tegemoet. In een van de bergingen woedt een brand. In dezelfde ruimte werd een man aangetroffen, aldus de politie.

Man overledenHulpverleners brengen het slachtoffer naar buiten en proberen hem te reanimeren. De hulp mag echter niet meer baten en hij overlijdt ter plekke. Over de oorzaak van de brand, die snel onder controle was, is nog niets bekend.

Woningen in het complex moeten vanwege het incident worden ontruimd. De bewoners worden opgevangen in de garage van cultuurcentrum CKC. Even later kunnen ze weer naar huis.