Twee mannen opgepakt na schieten Zoetermeer – Noordhollands Dagblad

Twee mannen opgepakt na schieten Zoetermeer - Noordhollands Dagblad
Tweede verdachte (18) aangehouden na schietincident in Zoetermeer
Zoetermeer Na een schietincident zaterdagmiddag in Zoetermeer, heeft de politie uiteindelijk twee mannen opgepakt. Door het schieten raakte niemand gewond, wel waren op fotos op onder meer Twitter kogelinslagen in ruiten in het huis aan de Gershwinrode te zien.

Een van de mannen, een 19-jarige uit Zoetermeer, werd zaterdag al aangehouden. Hij was in het huis toen de politie er aankwam. De andere, een 18-jarige man uit Den Haag, werd even later in die stad aangehouden.

Een 19-jarige man die in de woning was, werd al door het arrestatieteam opgepakt. Volgens getuigen waren na het schietincident enkele mannen weggerend en in een auto gestapt. Deze auto werd even later in de omgeving gezien. De 18-jarige bestuurder van de auto werd op de Boekweitkamp in Den Haag aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen. De betrokkenheid bij het schietincident van zowel de 18-jarige man uit Den Haag als de 19-jarige man uit Zoetermeer wordt door de recherche verder onderzocht.

Getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord op zaterdagmiddag 5 oktober rondom de woning aan de Gershwinrode in Zoetermeer kunnen hun informatie delen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om uw informatie te delen via het onderstaande tipformulier. 

Twee verdachten aangehouden na schietincident in woning

Bij het schietincident zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de oorzaak van het incident en roept getuigen op zich te melden.

De politie kreeg omstreeks 15.15 uur meerdere meldingen dat er mogelijk geschoten werd in de omgeving van de Muzieklaan. De gealarmeerde agenten hebben direct een zoekactie in de omgeving verricht en kwamen uit bij een woning met een vernielde ruit aan de Gershwinrode.