Mogelijk opnieuw geschoten bij Club Cobra in Zoetermeer – Omroep West

Mogelijk opnieuw geschoten bij Club Cobra in Zoetermeer - Omroep West
Opnieuw schoten bij Club Cobra
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere meldingen ontvangen van knallen in de omgeving. In eerste instantie meldde de politie dat er niets was aangetroffen in de buurt van de nachtclub, maar inmiddels zijn rechercheurs en een speciaal team van forensisch specialisten onderzoek aan het doen.

Eerder zijn er verschillende incidenten geweest bij Club Cobra. Zo moest Cobra in februari van de burgemeester een jaar lang dicht, nadat het pand was beschoten met een machinegeweer. De kogels werden afgevuurd over de rails van de RandstadRail en over de openbare weg. Na bezwaren mocht de club in augustus alweer open.

Club Cobra is niet de enige club in Zoetermeer waarbij zich meerdere schietincidenten hebben voorgedaan. Club Magnum was vorige maand doelwit.

Recherche en forensisch specialisten van de politie deden zaterdag onderzoek naar schoten die zouden zijn gelost aan de Amsterdamstraat in het stadshart van Zoetermeer. Dat lijkt opnieuw te zijn gebeurd in de buurt van Club Cobra. De burgemeester en de teamchef van Zoetermeer kwamen ter plaatse.

Het onderzoek werd gestart omdat er diverse meldingen waren binnengekomen over harde knallen van buurtbewoners op twee momenten. In de nacht van 18 op 19 oktober en op zaterdagochtend.

Politiechef Erik Meeuwisse, die met burgemeester Charlie Aptroot ter plaatse kwam kijken, zei: ‘dit moet stoppen.’

Opnieuw schoten bij nachtclub Zoetermeer added by – on 19 oktober 2019View all posts by – →