Christenen in Zoetermeer maken zich zorgen om duistere kant Halloween – Hartvannederland.nl

Christenen in Zoetermeer maken zich zorgen om \duistere kant\ Halloween - Hartvannederland.nl
Zoetermeer wordt weer Halloweenstad, maar uit christelijke hoek klinkt kritiek
Zombies, witte wieven, skeletten en bloed. Alles is in Zoetermeer uit de kast gehaald om de stad zo luguber mogelijk te maken.

Een reus van een vent met een griezelige schedel en bebloede handen schuifelt als een grizzlybeer door het publiek. Als hij een vrouw stiekem nadert en dan zijn bemaskerde gezicht naast haar houdt, kan zij een angstkreet niet onderdrukken.

Mummies, vampiers, heksen, zombies en monsters: ze kwamen allemaal voorbij in de Halloweenwalk. Het Stadshart was opgedeeld in zogenoemde scary zones. Zo is er een gebied met clowns, aliens en filmsterren die zijn veranderd in monsters. De organisatie verwachtte duizenden bezoekers. Een gezin uit Zoetermeer is ook verkleed naar de optocht gekomen. Hier leven we het hele jaar naartoe. Wij zijn verkleed als die enge clown uit de film It, vertellen twee meisjes. Eng is het niet hoor. We houden van horror en van Halloween.

Ons eigen monster Curt Fortin ging vrijdagmiddag al even langs en liet een aantal argeloze kinderen behoorlijk schrikken.

Later op de avond demonstreerden een kleine groep christenen tegen het Halloween feest. De christenen vinden het een feest van de duivel.