Terrorismeverdachten Zoetermeer blijven langer vast | Twee verdachten aangehouden voor voorbereiden aanslag – AD.nl

Terrorismeverdachten Zoetermeer blijven langer vast | Twee verdachten aangehouden voor voorbereiden aanslag - AD.nl
Terreurverdachten Zoetermeer blijven langer vastzitten
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

ANP zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Gisteren, 15:18 Terreurverdachten Zoetermeer blijven langer vastzitten De twee terreurverdachten uit Zoetermeer die maandag werden aangehouden blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vandaag bepaald dat ze nog zeker twee weken vastzitten.

De mannen van 20 en 34 jaar worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. De jongste heeft de Nederlandse nationaliteit, de ander is een Iraniër. Ze werden aangehouden in Zoetermeer en Den Haag.

Ze zouden van plan zijn geweest om voor het eind van het jaar toe te slaan met bomvesten en een of meer autobommen. Wat het doelwit was, is niet bekend. Bij huiszoekingen zijn geen vuurwapens of explosieven gevonden.

De politie begon met het onderzoek nadat de inlichtingendienst AIVD informatie had verstrekt over de plannen voor een aanslag met explosieven, waarvoor de twee een training zouden willen volgen. Een van de mannen werd maandag op straat in Den Haag gearresteerd. De ander in zijn huis in Zoetermeer. Bij huiszoekingen zijn geen vuurwapens of explosieven gevonden.