Honden bij show in Zutphen betast aan geslachtsdeel; organisator noemt beschuldigingen ziek – Omroep Gelderland

Honden bij show in Zutphen betast aan geslachtsdeel; organisator noemt beschuldigingen \ziek\ - Omroep Gelderland
Weer teefjes op hondenshow bij geslachtsdelen betast | Binnenland
Afgelopen zondag was de Euro Bull Expo Holland 2019. De politie was met een aantal collegas aanwezig bij de show en zegt dat ze gezien hebben hoe de teefjes werden betast. Volgens dierenrechtenorganisatie House of Animals doen de eigenaars van de honden dat om de dieren rustig te houden. De organisatie maakte onderstaande video.

House of Animals maakte eerder ook al opnames van ontuchtige handelingen tijdens een andere hondenshow in Eindhoven. Karen Soeters van de dierenrechtenorganisatie deed naar aanleiding daarvan aangifte van dierenmishandeling bij de politie. Ze overweegt om dat ook te doen bij deze show in Zutphen. We stuitten eigenlijk per toeval op dit misbruik. We vinden hondenshows niet meer van deze tijd en gingen opnames maken om aan te tonen dat de dieren worden mishandeld. Toen ik de beelden terug zag, was ik verbijsterd. En uit de beelden uit Zutphen blijkt dus dat dit de normale gang van zaken is.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

De organisatie van de Euro Bully Expo zit in Malta. De president van de EBKC, Andrea Selvaggi, reageert telefonisch op de beelden: Dit zijn gewoon onervaren hondeneigenaren die niet weten hoe ze hun hond goed neer moeten zetten. Daar is helemaal niks seksueels aan. Wie dat denkt is ziek in zn hoofd.

Dat even verderop een hond ook door een jurylid lijkt te worden betast is volgens hem ook onzin. Onze juryleden inspecteren een hond grondig ja. Daarbij raken ze die delen van de hond natuurlijk ook aan, maar dat is niet seksueel.

Selvaggi maakt de vergelijking met een onderzoek van een koe door een dierenarts. Als die een koe insemineert, zien we daar toch ook niks seksueels in?

De organisator zegt dat hij in contact staat met de politie en dat ze volledige medewerking verlenen. We hebben niets te verbergen. Hij zegt ook dat hij juridische stappen onderneemt richting House of Animals. Ze halen onze goede naam door het slijk en hebben illegaal opnames gemaakt.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.