AMBER ALERT: Ainslie (16) uit Zutphen – GelreNieuws

AMBER ALERT: Ainslie (16) uit Zutphen - GelreNieuws
AMBER Alert voor vermiste 16-jarige Ainslie uit Zutphen
ZUTPHEN – Update 18.48 uur – De politie heeft een Amber Alert laten uitgaan voor de vermiste 16-jarige Ainslie Gilewski uit Zutphen. Er is sprake van een urgente vermissing. Er is grote vrees voor zijn gezondheid, meldt de politie.

Ainslie is mogelijk in de omgeving van noord- of oost-Nederland, wordt in het Amber Alert gemeld. Het gaat overigens niet om ontvoering, meldt de politie.

Ainslie is sinds dinsdagmorgen 05:30 uur vermist. Hij verliet toen per fiets een woning, een lichtgrijze herenfiets. Opvallend hierbij is dat het kapje van het achterlicht er niet op zit. Ook het kapje van de versnelling is eraf, meldt de politie in een vermissingsbericht.

De jongen verliet dinsdag zijn woning rond 05.30 uur op een lichtgrijze herenfiets. Opvallend aan de fiets is dat zowel het kapje van het achterlicht als de versnelling er niet meer op zit.

Het is onbekend welke kleding de tiener aan had op het moment van de verdwijning. Ainslie is 1.76 meter lang, heeft een blanke huidskleur, donkerbruine ogen en haar en zijn haar is aan zijkant iets korter dan bovenop.

De politie heeft al tevergeefs op meerdere plekken gezocht. Een signaal van de mobiele telefoon van Ainslie is opgepikt vanuit Eesveen, een dorpje in de gemeente Steenwijkerland in de kop van Overijssel.

De politie heeft dinsdag al op meerdere locaties gezocht, maar dat leverde niets op. Wel is de mobiele telefoon van Ainslie eerder nog uitgepeild in Eesveen (nabij Steenwijk) in de provincie Overijssel. Weet je mogelijk iets van een connectie tussen Ainslie en de omgeving Eesveen/Steenwijk, dan willen we ook dat graag weten, aldus de politie.

De politie heeft in de buurt van Steenwijk een signaal opgevangen van de mobiele telefoon van de jongen. Op verschillende locaties is gezocht, maar van Gilewski ontbreekt ieder spoor. Hij vertrok vanochtend rond 5.30 uur van zijn woning op een lichtgrijze herenfiets. Gilewski is 1.76 meter lang, heeft een blanke huidskleur, donkerbruine ogen en haar en zijn haar is aan zijkant iets korter dan bovenop.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

De politie maakt zich grote zorgen over de 16-jarige Ainslie Gilewski uit Zutphen. Hij wordt sinds vanochtend vroeg vermist. Er is een Amber Alert afgegeven. "Grote vrees voor de gezondheid, maar geen ontvoering", meldt de politie.