AMBER Alert voor vermiste 16-jarige Ainslie uit Zutphen – De Gelderlander

AMBER Alert voor vermiste 16-jarige Ainslie uit Zutphen - De Gelderlander
Amber Alert om vermiste Ainslie (16) uit Zutphen | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

ZUTPHEN – Update 18.48 uur – De politie heeft een Amber Alert laten uitgaan voor de vermiste 16-jarige Ainslie Gilewski uit Zutphen. Er is sprake van een urgente vermissing en de politie heeft grote vrees voor zijn gezondheid, zo wordt gemeld.

Vermiste 16-jarige Ainslie uit Zutphen weer terecht na AMBER Alert

Ainslie is mogelijk ergens in de omgeving van noord- of oost-Nederland. Het gaat overigens niet om ontvoering, meldt de politie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Ainslie is sinds dinsdagmorgen 05:30 uur vermist. Hij verliet toen per fiets een woning, een lichtgrijze herenfiets. Opvallend hierbij is dat het kapje van het achterlicht er niet op zit. Ook het kapje van de versnelling is eraf, meldt de politie in een vermissingsbericht.

De vermiste 16-jarige Ainslie voor wie dinsdagavond een Amber Alert werd verspreid, is weer terecht. De jongen werd sinds dinsdagmorgen vroeg vermist. Volgens de politie was er grote vrees voor zijn gezondheid, maar was er geen sprake van een ontvoering.

Amber Alert voor 16-jarige vermiste Ainslie Gilewski

Het is onbekend welke kleding de tiener aan had op het moment van de verdwijning. Ainslie is 1.76 meter lang, heeft een blanke huidskleur, donkerbruine ogen en haar en zijn haar is aan zijkant iets korter dan bovenop.

De politie heeft dinsdag al op meerdere locaties gezocht, maar dat leverde niets op. Wel is de mobiele telefoon van Ainslie eerder nog uitgepeild in Eesveen (nabij Steenwijk) in de provincie Overijssel.

Weet je mogelijk iets van een connectie tussen Ainslie en de omgeving Eesveen/Steenwijk, dan willen we ook dat graag weten, aldus de politie.

Ainslie Gilewski is in zijn leeftijdscategorie een begenadigd filmer. Afgelopen jaar werd hij met twee muziekclips eerste én tweede op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). De inzending van dit jaar is een film van tien minuten genaamd Asperger, een diagnose die Ainslie zelf ook heeft en die hij op intrigerende wijze uitbeeldt, en waarover hij eerder openhartig sprak tegenover De Stentor.

De politie heeft in de buurt van Steenwijk een signaal opgevangen van de mobiele telefoon van de jongen. Op verschillende locaties is gezocht, maar van Gilewski ontbreekt ieder spoor. De politie denkt dat hij mogelijk in het noorden of het oosten van Nederland is.

Ik heb mezelf alles geleerd op filmgebied, vertelde hij over zn passie. Eerst met een oud cameraatje van mn moeder, nu met een betere, professionele camera. Hij maakt films voor zichzelf, vertelde hij, niet om beroemd te worden maar eerder om zijn gevoelens in kwijt te kunnen. Er komen nog veel films aan van mij. (…) Ik ben niet wat ik maak, ik maak wat ik ben.

De politie maakt zich grote zorgen over een 16-jarige uit Zutphen. Hij wordt sinds vanochtend vroeg vermist. Er is een Amber Alert afgegeven. "Grote vrees voor de gezondheid, maar geen ontvoering", meldt de politie.