Ainslie (16) uit Zutphen weer terecht na AMBER Alert – De Stentor

Ainslie (16) uit Zutphen weer terecht na AMBER Alert - De Stentor
Politie heeft ernstige zorgen om vermiste 16-jarige uit Zutphen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

De jongen uit Zutphen verdween in de nacht van maandag op dinsdag. De politie maakte zich grote zorgen over zijn gezondheid.

Ainslie Gilewski is in zijn leeftijdscategorie een begenadigd filmer. Afgelopen jaar werd hij met twee muziekclips eerste én tweede op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). De inzending van dit jaar is een film van tien minuten genaamd Asperger, een diagnose die Ainslie zelf ook heeft en die hij op intrigerende wijze uitbeeldt, en waarover hij eerder openhartig sprak tegenover De Stentor.

Volgens de politie werd de jongen in Friesland gezien door iemand die hem herkende door het AMBER Alert. Hij is in goede gezondheid, maar had op het moment dat hij werd gevonden “daadwerkelijk direct hulp nodig”, aldus de politie.

Vermiste jongen uit Zutphen terecht De politie heeft zojuist de 16-jarige jongen uit Zutphen in goede gezondheid aangetroffen Friesland. Een getuige herkende hem naar aanleiding van het verspreidde Amber Alert bericht en meldde dit bij de politie. Het is inmiddels zeker dat het om de vermiste jongen gaat. Hij vormde daadwerkelijk een risico voor zichzelf. Hartelijk dank voor het meekijken allemaal.