Grote zoekactie naar smokkelwaar in gevangenis Zutphen: Alles wordt minutieus doorzocht – De Stentor

Grote zoekactie naar smokkelwaar in gevangenis Zutphen: \Alles wordt minutieus doorzocht\ - De Stentor
Zoekactie naar smokkelwaar gevangenis Zutphen | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

ZUTPHEN – In de penitentiaire inrichting in Zutphen is een grote zoekactie gaande naar smokkelwaar. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag gezegd.

Medewerkers van de Dienst Vervoer & Ondersteuning, onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen, voeren de operatie uit. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort werk. Gezocht wordt naar allerlei soorten smokkelwaar, zoals drugs en telefoons. In strijd tegen dit soort smokkelwaar vindt dit soort zoekacties steeds vaker plaats, aldus de woordvoerster.    

Zoekactie naar smokkelwaar in penitentiaire inrichting Zutphen

De zoekactie is in de ochtend begonnen. Het is onbekend hoe lang die duurt. Ga er maar vanuit dat de gevangenis ondersteboven wordt gekeerd, aldus de woordvoerster.

Mogelijk zorgt de zoekactie ervoor dat een verdachte uit de gevangenis niet kan verschijnen in een rechtszaak in Zwolle. De woordvoerster zoekt uit of het een met het ander te maken heeft.

Gevangenis Zutphen ondersteboven gekeerd vanwege smokkelwaar

De operatie wordt uitgevoerd door medewerkers van de Dienst Vervoer & Ondersteuning, onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort werk. Gezocht wordt naar allerlei soorten smokkelwaar, zoals drugs en telefoons. Dit soort zoekacties vindt steeds vaker plaats, aldus de woordvoerster, in de strijd tegen dit soort smokkelwaar.

In de eerste vier maanden van dit jaar werden al 1760 keer verboden spullen gevonden in Nederlandse gevangenissen, blijkt uit een nieuw registratiesysteem dat dit jaar is ingevoerd. Nog niet alles wordt goed geregistreerd, dus het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk nog hoger.

Mogelijk zorgt de zoekactie ervoor dat een verdachte uit de gevangenis niet kan verschijnen in een rechtszaak in Zwolle. De woordvoerster zoekt uit of het een met het ander te maken heeft.

Begin dit jaar en eind vorig jaar kwamen er vanuit gevangenissen in Zaanstad en Heerhugowaard videos naar buiten van blowende en feestende gevangenen. De beelden waren opgenomen met mobieltjes die de gevangenissen waren binnengesmokkeld.