Studentenflat in Zwolle ontruimd na brand, 70 bewoners opgevangen in hotel

ZWOLLE – Bij een brand in een studentenflat in Zwolle is vanochtend één persoon zwaargewond geraakt. Rond 7.00 uur vanochtend brak er brand uit in het studentencomplex aan het Talentenplein in Zwolle. Zeventig studenten zijn in hun pyjama opgevangen in een hotel.

De brand brak uit op de begane grond van de flat. Zo meldt RTV Oost. Daar zit ook een afdeling van het Leger des Heils en Tactus Verslavingszorg. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de brand, maar er is veel rook vrijgekomen. Mogelijk is een bed van een bewoner in brand gevlogen.

Rond 7.00 uur ’s ochtend brak er brand uit in de studentenflat.

Een van de bewoners is zwaargewond geraakt bij de brand en is overgebracht naar het ziekenhuis. De elf andere bewoners van de flat kunnen zaterdag nog niet terug naar huis in verband met schade en brandonderzoek.

InloggenAbonneerVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opDe krantDealsServiceKijk ook opVoorpaginaNieuwsSportEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoInloggenAbonneerNieuws/Binnenland1508953BinnenlandBrand in studentenflat Zwolle: één zwaargewondeUpdated 3 uur geledenVandaag, 11:09 in BINNENLANDKopieer naar clipboardRond 7.00 uur ’s ochtend brak er brand uit in de studentenflat.

Zwolle at Twitter: