‘Uit de hand gelopen baldadigheid’ oorzaak brand in De Vrolijkheid in Zwolle

\'Uit de hand gelopen baldadigheid\' oorzaak brand in De Vrolijkheid in Zwolle
Felle brand legt restaurant de Vrolijkheid in de as
Heftig! In De Vrolijkheid (voormalig voetbalcafé PEC Zwolle) in Zwolle brak gisteravond een grote brand uit. Vanwege de rook in de wijde omgeving adviseerde de Veiligheidsregio IJsselland om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De melding van de brand kwam om ongeveer 19.30 uur binnen. Rond half tien werd het sein brand meester gegeven. Een woordvoerder laat weten dat er bij de brand geen gewonden zijn gevallen. Er zou wel een klein beetje asbest in het gebouw aanwezig zijn, maar dat is niet vrijgekomen.

112 Amersfoort 112 Amsterdam 112 Apeldoorn 112 Arnhem 112 Barneveld 112 Bunschoten 112 Dalfsen 112 Doetinchem 112 Drenthe 112 Ede 112 Hardenberg 112 Harderwijk 112 Hilversum 112 in Beeld 112 Nijkerk 112 Ommen 112 Ridderkerk 112 Rotterdam 112 Scherpenzeel112 Schiedam 112 Vallei 112 Vechtdal 112 Veenendaal 112 Wageningen 112 Zeewolde 112 Zwolle112Press

Felle brand legt restaurant de Vrolijkheid in de as

Hoe kon dit gebeuren? “Het lijkt op uit de hand gelopen baldadigheid”, zegt politiewoordvoerder Ruud Visser tegen De Stentor. “Dat hebben we kunnen vaststellen op basis van getuigenverklaringen en wat we ter plekke hebben aangetroffen.”

Eigenaresse Ria Dijk, die twee jaar geleden plotseling overleed, was jarenlang het gezicht van het café met zalencentrum aan de Oude Meppelerweg. Ze verkocht de boel aan Reggestede Invest BV, die daar het zogenaamde Foodcourt, met een KFC, Subway, Burger King en een horecapaviljoen gaat bouwen.

ZWOLLE – Zaterdagavond 10 februari is er brand ontstaan in een leegstaand café aan de Oude Meppelerweg in Zwolle. Het gaat om Café restaurant De Vrolijkheid, het voormalig voetbal café van PEC Zwolle.

ZWOLLE – Bij een felle brand, die rond half acht ontstond, is zaterdagavond restaurant de Vrolijkheid in de as gelegd. Rond half tien werd het sein brand meester gegeven.

Bij de brand komt veel rook vrij. Veiligheidsregio IJsselland adviseert om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan en of er gewonden zijn gevallen. Wel is een deel van het dak van het pand al uitgebrand. Omstreeks 20.10 uur lijkt de brand onder controle te zijn. De Oude Meppelerweg is afgesloten tussen het Rechterland en de Ceintuurbaan voor bluswerkzaamheden.

Eén brandweerauto en een hoogwerker waren toen nog op de locatie aanwezig. “We wachten op een kraan die een deel van het dak gaat slopen”, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland. “Daar blijven we bij, omdat de brand dan weer even kan oplaaien.” De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand in het leegstaande pand dat op de nominatie stond te worden gesloopt.

Na het overlijden van eigenaar Ria Dijk in 2016 staat het pand leeg. Al voor haar dood werd bekend dat op de plek een Foodcourt zou komen met onder andere KFC en Burger King. Die opening heeft vertraging opgelopen doordat omwonenden en McDonald’s bezwaar hebben aangetekend.
Video: Grote brand in voormalig café-restaurant De Vrolijkheid in Zwolle

De woordvoerder bevestigt dat er bij de brand geen gewonden zijn gevallen en dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. “De rook, die ook over de A28 trok, moet je natuurlijk nooit inademen. Via ons Twitterkanaal hebben we de mensen in de wijk, die in de rook lag, geadviseerd ramen en deuren te sluiten als ze ervan last hebben. Als de rook echt schadelijk is, sturen we een NL-Alert, maar dat was nu absoluut niet het geval.”

Het voormalige café/restaurant De Vrolijkheid aan de Oude Meppelerweg staat in de brand. De melding van de (grote) brand kwam om ongeveer 19.30 uur binnen.

Zwolle at Twitter: