Celstraf voor ontucht met 12-jarige in Zwols park

Celstraf voor ontucht met 12-jarige in Zwols park
Man uit Zwolle de cel in voor ontucht met 12-jarig meisje
ZWOLLE (JPZ) – Voor het ontucht plegen met een minderjarige heeft de 21-jarige Jeffrey N. dinsdag tien maanden cel gekregen, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De man wist dat het meisje minderjarig was.

Haar ouders roken onraad toen ze berichten lazen op de tablet en telefoon van de 12-jarige. “Sorry dat ik je soort van verkrachtte”, schreef N. in een van de berichten. Hij had het meisje via social media leren kennen. Ze spraken af in park Nooterhof in de zomer van 2016. Het meisje was toen nog maar net van de basisschool af. Ze moest alleen op de afspraak komen en mocht niemand meenemen. Dreigend schreef de man haar dat hij ‘een gun’ mee zou nemen. Het bleef uiteindelijk bij die ene afspraak.

Volgens de rechters wist de man dat hij een zeker overwicht had op haar. Ondanks haar leeftijd “koos hij er toch voor om haar lichamelijke integriteit ernstig te schenden voor zijn eigen lustbeleving”. Pas nadat haar moeder het voorval ontdekte, is het naar buiten gekomen. De verdachte heeft bekend maar wilde op de zitting niet uitgebreid op het gebeuren ingaan. Volgens de rechters kwam zijn spijtbetuiging weinig oprecht over. De officier van justitie had om achttien maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk gevraagd. De rechters vonden dit te zwaar omdat N. niet eerder voor een dergelijk feit veroordeeld is. Naast de celstraf is hij ook veroordeeld tot het betalen van 1.500 euro schadevergoeding aan het slachtoffer.

Een 21-jarige man uit Zwolle is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor ontucht met een minderjarig meisje. Dat gebeurde in de zomer van 2016, toen het slachtoffer 12 jaar oud was.

De zaak kwam aan het rollen nadat de moeder van het meisje op de tablet gesprekken ziet tussen haar en de Zwollenaar. In de gesprekken wordt gesproken over seksueel contact. De dochter geeft toe aan haar moeder toe dat de verdachte haar een keer had gedwongen tot orale seks.

De rechtbank neemt het de 21-jarige Zwollenaar kwalijk dat hij op geen enkel moment tijdens de behandeling van de zaak openheid van zaken heeft gegeven en geen verantwoording heeft genomen voor zijn daad. “Zijn spijtbetuiging komt dan ook weinig oprecht over op de rechtbank.”

Naast de celstraf moet de man een schadevergoeding van 1500 euro betalen.

De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat 18 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk had geëist.

Vanmiddag is in de Eerste Kamer een nieuwe donorwet aangenomen. Als de wet over twee jaar ingaat geldt er ‘actief donorregistratiesysteem’ waarmee je automatisch donor bent als je geen keus maakt.

Ben jij door het vele nieuws over orgaandonatie gaan nadenken over de keuze of je wilt doneren?


Zwolle at Twitter: