Weerplaza: Zet de wekker morgen een half uur eerder

In Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en sommige delen van Gelderland wordt een sneeuwval van 1 tot 3 centimeter verwacht. Dat meldt Weerplaza Dat maakt de wegen glad en zorgt voor extra drukte in de ochtendspits. 

De neerslag begint ‘s nachts in het westen, maar door de temperaturen boven nul daar, valt daar alleen regen. De harde regenval kan ook in het westen voor drukke wegen zorgen.

Na middernacht trekt er een gebied met regen en (natte) sneeuw van west naar oost over Nederland. Het KNMI verwacht dat in het noordoosten en oosten een sneeuwdek van drie tot vijf centimeter kan komen te liggen.

Vooral hoger gelegen gebieden, zoals de Veluwe, kunnen veel sneeuw verwachten volgens WeerOnline. Aan het einde van de ochtend valt er geen sneeuw meer, maar regent het in het hele land.

Er kan woensdagnacht en donderdagmorgen tot wel vijf centimeter sneeuw vallen in onze provincie. Het KNMI heeft dan ook een 'code geel' afgegeven vanwege kans op gladheid.

Het is niet uitgesloten dat Groningen, Drenthe donderdag wakker wordt in een witte wereld.

Een gebied met regen en (natte) sneeuw trekt na middernacht over Nederland. Vooral in het noordoosten kan de sneeuw enige tijd blijven liggen.

Er kan zomaar een laagje van 2 tot 4 cm op de straten liggen en dus moet men in de ochtend rekening houden met gladheid.

Door sneeuwval is er komende nacht en morgenochtend kans op gladheid. Het KNMI heeft voor Groningen code geel afgegeven.

Vannacht en morgenochtend trekt er een storing van west naar oost over het land. Dit betekent dat de kans op natte sneeuw of sneeuw toeneemt.

Innmiddels is er voor de sneeuw en de gladheid een voorwaarschuwing afgegeven door het KNMI en Weerplaza. De waarschuwing is geldig voor vannacht en morgenochtend.

In de loop van de ochtend gaat de temperatuur stijgen. Ook is de kans aanzienlijk dat er op de sneeuw nog enige tijd regen valt waardoor het sneeuwdek snel aangetast zal worden. ’s Middags ligt de temperatuur rond 5 graden in het noordoosten.


Zwolle at Twitter: