LIVE: Donar overklast Zwolle en wint met 44 punten verschil (gesloten)

Donar won dinsdagavond overtuigend de eerste halve bekerfinale van Landstede Zwolle. De Groninger basketballers wonnen in MartiniPlaza met 95-51.

De stand was na het eerste kwart 26-13 en bij rust waren de basketballers uitgelopen naar een 53-22. In het derde kwart werd het verschil iets minder groot en stond het 68-42.

Donar opent Zwols drieluik met verpletterende zege

In het laatste kwart liep Donar opnieuw verder uit met achtereenvolgende driepunters van twee keer Sean Cunningham en Arvin Slagter, meldt Donar.

De returnwedstrijd is komende zondagmiddag in Zwolle. Donar mag dan met maximaal 43 punten verliezen om toch de finale te bereiken. Tussendoor, komende donderdag, speelt Donar ook nog eens een competitiewedstrijd tegen Landstede, ook in Zwolle.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 21 punten, Sean Cunningham met 15 punten en Arvin Slagter met 14 punten.

Met onder meer een driepunter van Jason Dourisseau en een aantal scores van vloerleider Brandyn Curry liep de thuisclub meteen in het eerste kwart al uit naar 24-13. De Zwolse coach Herman van den Belt probeerde te repareren wat er te repareren viel, maar er was geen houden aan.

Aanstaande donderdag, speelt Donar een competitiewedstrijd opnieuw tegen Landstede, ook in Zwolle. De returnwedstrijd voor de NBB bekerfinale is komende zondagmiddag 18 februari in Zwolle.

Zondag is de return in de Overijsselse hoofdstad, maar de Zwollenaren moeten wel van zeer goede huize komen, willen ze een finaleplaats van Donar nog in de weg staan. In Martiniplaza zetten de Groningers de toon met een afgetekende 95-51 overwinning.

De halve finale in het bekertoernooi bestaat uit twee duels, maar Donar heeft de return tegen Landstede Basketbal dinsdagavond laten verworden tot een formaliteit. Een 95-51 overwinning was daar verantwoordelijk voor. Er stond weer eens geen maat op de landskampioen. De return is komende zondag in Zwolle.

De livestream op deze site begint om 19.30 uur. Inmiddels is het pauze. De stand is 53-22 in het voordeel van Donar. De wedstrijd is afgelopen, Donar wint overtuigend met 95 – 51. De livestream is ook afgelopen.

Donar neemt het in de halve bekerfinale op tegen Landstede

In het eerste kwart konden de gasten het met 26-13 nog enigszins bijbenen, maar daarna ging Donar vol op het orgel. Halverwege stond het al 53-22. Zonder Evan Bruinsma overigens. De Amerikaan was herstellende van griep. Bradford Burgess was zijn vervanger in de basis. Aan het begin van het derde kwart sloop er enige slordigheid in het spel, waardoor coach Erik Braal zijn ploeg vermanend moest toespreken. Dat bracht de thuisploeg weer in de goede move. Na drie kwarten stond er 73-44 op het scorebord. In het laatste kwart waren driepunters van Sean Cunningham en Arvin Slagter meer dan de moeite waard. Het publiek werd in die fase nog weer volop vermaakt. Donar speelde als team weer sterk en lijkt met alle Europese ervaring in de rugzak in Nederland weinig te vrezen te hebben. De huidige nummer vier van de Dutch Basketball League was in ieder geval kansloos. Brandyn Curry was topscorer met 21 punten. Cunningham noteerde vijftien stuks. Komende zondag de return en donderdag staat in de competitie hetzelfde affiche op het programma in Zwolle. 


Zwolle at Twitter: