Dochtertje geboren bij Zwolse YouTube-familie

Dochtertje geboren bij Zwolse YouTube-familie
Yay! Gezinsuitbreiding bij Zwolse YouTube-familie De Bellingas
Ze hebben inmiddels al 200.000 volgers op YouTube: de Bellingas. Een gezin met vader, moeder en kinderen die zo ongeveer alles wat ze doen filmen en online zetten. Een familievlog noem je dat dan, en als ik mijn collega met kleine kinderen moet geloven dan is de doelgroep die daarnaar kijkt ook uiteenlopend. Zijn dochtertje van vier vindt het prachtig, maar ook volwassenen aan de reacties onder de videos te zien. Volgens hun eigen persbericht (woordgrap van de eeuw) hebben ze 12 miljoen maandelijkse kijkers en zijn ze de grootste familievloggers van Nederland.

Tot gisteren bestond het gezin uit vader Daniël, moeder Fara en de kinderen Lucilla en Luan. En ik zeg tot gisteren, want moeder Fara was zwanger en inmiddels is het derde kindje geboren. Maar wat doe je dan dus als je familievlogger bent en je hele leven online zet? Juist, dan film je ook de bevalling, zet dat online en stuurt een persbericht uit. Kijk even mee, voor wie geïnteresseerd is. En voor wie het niet wil zien: het is een meisje, gezond en wel.

Yay! Gezinsuitbreiding bij Zwolse YouTube-familie De Bellingas

Je kunt er van alles van vinden. Leuk voor later, bizar (1) dat je zoiets filmt en bizar (2) dat je zoiets het internet op slingert, leuk voor andere (toekomstige) ouders zodat ze kunnen zien hoe een bevalling mogelijk gaat verlopen. Iets met privacy? Meningen genoeg en hoe onbegrijpelijk ik dit zelf ook vind, iedereen moet dat helemaal zelf weten. En de Bellingas al helemaal, het is de geboorte van hún kind. Daarbij: de Kardashians doen dit ook hè.

Vanuit de kijkcijfers is het in ieder geval volledig te verklaren; als je dit filmt dan weet je dat mensen gaan kijken. Zeker met een persbericht er achteraan. Mensen smullen hiervan, alleen vraag ik me wel af of het dochtertje van mijn collega dit ook wil zien. Enzo en Dee gingen uit elkaar en filmden dat (3,9 miljoen views), kregen toch weer verkering (1,9 miljoen views) en het zijn hun best bekeken videos. Waarom dan inderdaad niet ook een bevalling. Het persbericht weet wel ook nog even te melden dat er binnenkort awards aankomen: Veed Awards en dat de familie Bellinga hiervoor maar liefst twee keer genomineerd is. Prima timing, die bevalling en bijzonder om te zien hoe vlogmarketing werkt.

Gezinsuitbreiding bij de Zwolse YouTube-familie De Bellinga’s! Vanmorgen werd in een vlog bekend gemaakt dat dochtertje Luxy is geboren. Moeder en dochter maken het – gelukkig – heel goed. 

De Bellinga’s, een gezin dat zich op YouTube profileert als ‘familievloggers’ en ruim 200.000 abonnees heeft, plaatst bijna elke dag een vlog online. De laatste tijd gingen veel video’s over de zwangerschap van moeder Fara. Inmiddels is de kleine spruit dus geboren en kun je de bevalling (én de baby) zien in de nieuwste vlog. “Het meest wonderlijke wat er bestaat!” laten moeder Fara, vader Daniël en de kinderen Lucilla en Luan weten.

Heel tof: de familievloggers zijn onlangs genomineerd voor De VEED Awards, de zogenoemde Oscars van de Nederlandse YouTube-industrie. In maar liefst twee categorieën trouwens, namelijk Beste YouTube-kanaal en Beste Vlogger.


Zwolle at Twitter: