Van der Weijden trekt baantjes in Zwolle

Van der Weijden trekt baantjes in Zwolle
Olympisch kampioen Maarten van der Weijden nam een duik in het zwembad van Vogellanden
U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden heeft maandagmorgen de Week van Zorg en Welzijn ingeluid. Dit heeft hij gedaan door in het zwembad van revalidatiecentrum Klimmendaal te doen waar hij goed in is: zwemmen.

De Week van Zorg en Welzijn moet aandacht vestigen op de medische sector. “We mogen trots zijn op de gezondheidszorg die we hebben”, legt Van der Weijden uit. “Maar het aantal mensen dat er werkt is niet heel erg groot en we zoeken meer mensen.”Zeventien jaar geleden is de olympisch kampioen heel erg ziek geweest. Hij is de Nederlandse gezondheidszorg veel verschuldigd, vindt hij. Daarom draagt hij graag bij aan de actie van deze week. “Ik heb ervaren dat we die mensen in de zorg echt nodig hebben.”

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 tot en met 17 maart 2018. Tijdens deze actieweek openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Van zorgboerderij, GGZ, de ouderenzorg tot aan kinderopvang, alles komt aan bod. 

Zwolle at Twitter: